Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Je kamer groter laten lijken

Is het nodig om je bescheiden woonkamer groter te laten lijken? Is er een gebrek aan licht of is er een gebrek aan ruimte? Er zijn een aantal trefzekere manieren om een ​​woonkamer groter te laten lijken. Dit hoeft niet te betekenen dat je voor minimalistisch gaat en alles wit schildert. Het volgende advies is handig als je op zoek bent naar kleine woonkamer ideeën die strikt ruimte verhogend zijn, van witte plafonds tot inventieve methoden met spiegels.

Maak gebruik van je raam

Onthoud dat licht en luchtig de beste kenmerken zijn bij het kiezen van een raambekleding. Houd de kamer licht en helder met witte of grijze gordijnen. Hang de gordijnroedes hoog boven de raamkozijnen voor een illusie van hoogte. Zo kun je de plafonds hoger laten lijken. Gordijnen moeten bijna de grond raken, maar net niet helemaal. Een andere manier om een ​​kleine ruimte groter te laten lijken, is door transparante raambekleding te installeren in plaats van zwaardere gordijnen of jaloezieën. Hang een gordijnroede op die breder is dan je raamkozijn om de illusie van meer ruimte te versterken. Een truc om je raam groter te laten lijken? Gebruik een gordijnroede die bij je muurkleur past, zodat hij opgaat in je interieur!

De kamer onderzoeken

Je moet de kamer opmeten en een idee krijgen van welke maat je wilt. Bekijk enkele foto’s online voor inspiratie of breng een foto naar een winkel. Zij kunnen je wellicht helpen iets soortgelijks te vinden. Vervolgens kun je het kleurenschema van je vloerkleed bepalen. Traditioneel gaan mensen voor neutrale tinten, zodat het goed past bij een verscheidenheid aan meubels en stijlen. Tegenwoordig kun je zelfs een vloerkleed op maat bestellen. Er zijn veel opties om uit te kiezen, ongeacht je persoonlijke stijl. Bedenk waar je het vloerkleed in huis gaat neerleggen. Als deze in een kamer wordt gebruikt waar veel wordt gelopen, kun je een materiaal als nylon overwegen. Dit materiaal is duurzaam en vlekbestendig.

Grote plannen

Je kunt het natuurlijk ook groots aanpakken. Is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuw vloer? Kies dan voor PVC visgraat om de ruimte groter te laten ogen. Zorg er wel voor dat de lijn van de visgraat in de lengte van de ruimte wijst. Daarnaast wil je ook zorgen voor veel daglicht. Dus als je weinig ramen hebt, kun je nieuwe ramen laten plaatsen in een lange wand van je huis. Genoeg ideeën dus!

Geef een reactie