Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Je huis verbouwen

Ben je je badkamer zat en wil je een keer iets nieuws erin? Altijd een hele verbouwing, maar het resultaat mag er vaak zijn. Een gloednieuwe badkamer, precies zoals jij wil. Maar hoe begin je een badkamerrenovatie? Voor een badkamerrenovatie in Antwerpen, kijk dan eens bij Jouwvakman. Hieronder een aantal tips over welke stappen je doorloopt tijdens een badkamerrenovatie.

Stappen die moet nemen tijdens een renovatie

Je begint natuurlijk bij het begin. Wat vind je mooi? Doe inspiratie op en vergelijk merken. Wat wil je bijvoorbeeld in je nieuwe badkamer hebben, hoe moet het eruit zien en in welke stijl wil bouwen? Het is aan te raden om de badkamer in de stijl van het huis te bouwen. Wanneer je weet wat je wilt, begin dan met offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Ga gesprekken aan en luister naar de experts.

Kies de badkamerelementen die jou aanspreken. Wil je een bad? Wat voor douche wil je graag, bijvoorbeeld een inloopdouche? Een inloopdouche heeft vele voordelen. Ten eerste hoef je niet meer over een badrand te stappen, dus minder kans op ongelukken. Een inloopdouche heeft genoeg ruimte, zodat er meerdere mensen onder kunnen staan. Kinderen kunnen bijvoorbeeld samen met hun ouders douchen. Daarnaast is de douche ook heel gemakkelijk in de onderhoud. Je kunt heel eenvoudig staand de douche droog/schoonmaken, in een ligbad is dit lastiger. Wanneer je aan de badkamerrenovatie gaat beginnen, houd er rekening mee dat je even niet thuis kunt douchen. Doe dit dan bij de sportclub, vrienden of ouders. Daarnaast zal er veel vuil en stof rond waaien, wanneer de oude badkamer eruit gesloopt wordt. Plak de deuren dan ook goed mogelijk af, maar er zal nog wel stof doorheen komen. Als de nieuwe badkamer klaar is, zul je dus een keer goed moeten poetsen om het stof en vuil weg te werken.

Geef een reactie