Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Wonen

Je eetkamer inrichten

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes van je woning. Het is een plek waar je aan het eind van de dag samenkomt om te eten, de dag doorneemt en aan het eind van de avond misschien nog een drankje doet. Op een creatieve manier de eetkamer inrichten is van grote invloed op de sfeer aan tafel én geldt als een belangrijke factor binnen je overige interieur. Er zijn daarnaast tal van mogelijkheden om je eetkamer in te richten; landelijk, modern, strak, creatief et cetera. Doe hier de inspiratie op die nodig is wanneer je de eetkamer wilt inrichten.

Hou rekening met de omgeving

Voordat je de eetkamer gaat inrichten moet je uiteraard eerst kiezen welke ruimte van het huis hiervoor in aanmerking komt. Daarna is het belangrijk om de geschikte stijl te kiezen bij de omgeving die je hebt gekozen. Heb je royaal uitzicht op je achtertuin? Zit de eetkamer op de eerste verdieping? Welke uitstraling kent de rest van de eetkamer? Op basis van diverse factoren kan je kiezen voor een specifieke invulling van de eetkamer. Ook kan de stijl laten afhangen van de functie van de eetkamer; is het alleen voor momenten van eten óf gebruik je de eetkamer ook als plek om gasten te ontvangen of gezellig te relaxen?

Landelijk of modern

Veel eetkamers worden landelijk, dan wel modern ingericht. Een landelijke eetkamer roept bij veel mensen een ouderwetse, ietwat oubollige sfeer op, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. In dit geval staat ‘landelijk’ voor een natuurlijke omgeving met houten accessoires, een natuurlijke kleurkeuze, creatieve stoelen en een houten tafel. Dingen die de eetkamer al met al een uitdagende en gezellige sfeer geven. De landelijke eetkamer is daarbij qua stijl ook uitermate geschikt om vaker plaats nemen en biedt meer ruimte voor creativiteit. Ook bij het verkopen van een woning is belangrijk om de eetkamer mooi in te richten. Altijd goed om een stappenplan te hebben als je jouw woning gaat verkopen, Easie.nu heeft deze gratis voor je opgesteld.

Moderne eetkamers hebben een strakke, industriële uitstraling. De stoelen zijn vaak luxe en van leer, terwijl de tafel alsnog van hout kan zijn, maar ook nog een authentieke uitstraling heeft. Veel onderdelen van de moderne eetkamer komen voort uit gewaagd design en geven de ruimte dus een harmonieuze uitstraling. Er is minder ruimte voor creativiteit, maar het kan een rijkere invloed geven aan de omgeving.

De kleine eetkamer

Afhankelijk van de ruimte in je huis kan je ook kiezen voor een kleine eetkamer. Hierbij is het gebruik van de muren van groot belang. Ben je alleen of met zijn tweeën, dan heb je geen grote tafel met 8 stoelen nodig, maar ben je al klaar met een tafel waar maximaal vijf mensen aan kunnen zitten. Deze kleinere eetkamer is te herkennen aan een combinatie van strakke designmeubelen en tevens ruimte voor creativiteit. Zo heb je rondom deze kleine eetkamer volop opties met sfeerlichten om deze ruimte op diverse manieren te gebruiken. Wil je de eetkamer inrichten? Kijk dan altijd naar de beste invulling. De eetkamer is één van de pilaren voor de rest van je interieur.

Geef een reactie