Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Interieurblogger worden met deze tips

De groep influencers wereldwijd groeit snel. Mensen negeren de normale reclame uitingen op het internet en ook op de televisie. Onze hersenen schakelen uit wanneer deze vorm van marketing actief wordt. Het is voor bedrijven gelukkig ook mogelijk om influencers in te zetten. Een interieurblogger bijvoorbeeld. Wanneer het inrichten van huizen iemand boeit dan is het goed om een interieurblogger te worden. Met een eigen uitgesproken mening is het mogelijk om vele harten van mensen te winnen. Hoe te starten als interieurblogger? Laten we onze tips delen.

Een eigen website

Het start allemaal met een eigen domeinregistratie en hosting. Het is de basis om een blog te starten. Het maakt niet uit of het gaat om een interieurblogger of om een andere soort blog. Zorg voor een goed beheersysteem op de hosting om een mooie site te maken. Het is belangrijk om te letten hoe de site er op een mobiel toestel uitziet. Het is slim om een responsive template te gebruiken. Het past zich aan, naar de schermgrootte. Het is daarmee een goed template. Zorg dat de hosting snel is en een goede ondersteuning biedt.

Content en blogs

Kies de juiste onderwerpen voor de blog om een grote groep mensen aan te trekken. Onderzoek welke zoekwoorden relevant zijn. Ontdek waar mensen graag over lezen. Wat zoeken ze veel in de zoekmachines? Wat zijn hun grootste (verborgen) problemen en welke informatie zoeken ze hierover? Door hierover te schrijven is het mogelijk om veel mensen te bereiken en te helpen. Het is een basis om veel bezoekers te vinden. Vanuit hier is het mogelijk om over andere onderwerpen te gaan schrijven.

Commerciele kansen

Natuurlijk is het mooi om met de blog geld te verdienen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om geld te verdienen met advertenties. Denk aan Adsense en ook aan adverteerders uit eigen beheer. Daarnaast zijn er inkomsten te genereren als affiliatie. Hierbij krijgt de adverteerder een deel van de verkoopopbrengst van producten. Bij een interieurblog zijn dit de meubels, stoelen, banken en ook de verlichting en accessoires. Door de juiste mix van advertenties te krijgen ontstaat er een goed inkomen.

Influencer kansen

Als de blog veel bezoekers krijgt is het goed om ook artikelen voor anderen bedrijven te schrijven als een influencer. Er zijn veel mogelijkheden om hier geld mee te verdienen. Het is mogelijk om de blog aan te melden bij een influencer bureau. Ze bemiddelen tussen de influencer blogs en de bedrijven die willen adverteren. 

Social media

Natuurlijk mogen we social media niet vergeten. Het is essentieel vandaag de dag. YouTube, vlogs, Facebook, Instagram en ook Pinterest zijn een aantal belangrijke platformen om niet te vergeten. Als de blog een zakelijke insteek heeft is LinkedIn ook een goed platform. Het zijn ook kanalen om meer bezoekers te krijgen op de interieurblog. De bezoekers zijn de basis van het succes van een blog. Het is belangrijk om goed voor de bezoekers te zorgen en om het ze gemakkelijk te maken iets te delen op social media. Het kan een zeer belangrijke bron van bezoekers zijn.

Bezoekers kopen?

Het is in het begin een idee om de bezoekers aantal te pushen door advertenties te plaatsen en bezoekers te kopen. Het is zelfs een mogelijkheid om de inkomsten uit de advertenties te gebruiken voor meer bezoekers. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Geef een reactie