Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Inspiratie voor het inrichten van je badkamer

Indien jij bezig bent met het verbouwen van je badkamer of misschien wel net verhuisd bent. Dan is de tijd aangebroken om aan de slag te gaan met de inrichting van je badkamer. Hier zijn echter vele mogelijkheden voor aangezien er veel verschillende soorten badkamermeubels beschikbaar zijn.

Gelukkig zijn er twee hoofdlijnen waarmee rekening kan worden gehouden om te zorgen voor een juiste keuze binnen de inrichting van je badkamer.

Hoeveel opbergruimte heb jij nodig binnen je badkamer?

De eerste belangrijke zaak waar rekening mee dient te worden gehouden is de hoeveelheid opbergruimte binnen de badkamer. Het is belangrijk om hierbij goed te kijken naar de samenstelling van je huishouden. Indien je een eenpersoons huishouden bent dan voldoet een badkamer met weinig tot geen opbergruimte. Maar als je een gezin hebt met bijvoorbeeld 4 personen dan is de behoefte naar opbergruimte binnen de badkamer natuurlijk groter. Alle handdoeken, washandjes, cosmetica producten en tandenborstels moeten namelijk wel kunnen worden opgeborgen.

Ook is het fijn als twee leden van het gezin tegelijkertijd hun ding kunnen doen in de badkamer. Een dubbele wastafel kan hierin bijvoorbeeld uitkomst bieden. Zo kunnen twee personen tegelijk hun haren doen of bijvoorbeeld hun tanden poetsen.

Voor welke stijl badkamermeubels kies jij?

Nu we bepaald hebben welke hoeveelheid opbergruimte er nodig is kan er gekeken worden naar de verschillende stijlen badkamermeubels. Hier zijn er namelijk nogal wat van.

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de badkamermeubels echt passen bij de stijl van de badkamer zelf. Je wilt natuurlijk niet dat de gekozen meubels vloeken met bijvoorbeeld de stijl tegels. Kijk daarom dus goed naar welke stijl jij binnen de badkamer wilt. Of dit nu landelijk, modern, industrieel of tijdloos is, badkamermeubels zijn beschikbaar in vele verschillende soorten en maten.

Daarom geven wij jullie hieronder een opsomming van de leukste en meest praktische badkamermeubels.

Kolomkasten

Kolomkasten voor in je badkamer zijn lange, smalle kasten voor gebruik binnen de badkamer. Doordat de kast lang en smal is neemt deze weinig ruimte in beslag maar kunnen er wel veel spullen in worden opgeborgen.

Hiernaast kan er, door het hoge karakter van de kast, bijvoorbeeld gemakkelijk een spiegel aan worden bevestigd. Dit type meubel is dus ideaal wanneer je behoefte hebt aan veel opbergruimte op een efficiënte manier.

Wastafelmeubels

Het belangrijkste meubel binnen een badkamer na de douche en eventueel een ligbad is toch wel een wastafel. Deze meubel wordt namelijk voor de meeste doeleinden gebruikt. Je gebruikt een wastafel bijvoorbeeld om je tanden te poetsen, te scheren, je haren te doen of om bijvoorbeeld gebruik te maken van cosmetica. Ook binnen de wastafelmeubels is er veel keuze op het gebied van stijlen. Belangrijk is om de stijl van het wastafelmeubel aan te passen aan de stijl van de badkamer.

Kies bij een landelijke badkamer bijvoorbeeld voor wastafelmeubels afgewerkt met hout, hierdoor versterken de twee stijlen elkaar resulterend in een strak en tijdloos design.

Spiegelkasten

De ideale toevoeging aan een wastafelmeubel is een spiegelkast. Dit type meubel wordt vaak opgehangen boven de wastafel en bied naast de mogelijkheid om jezelf te bekijken ook praktische opbergruimte. Doordat de spiegel bevestigd is op de kast wordt er handig gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meubels. Ideaal dus wanneer jij behoefte hebt aan een spiegel en een opbergkast maar voor beide eigenlijk te weinig ruimte hebt. Zelf hebben we ons met name laten inspireren door het aanbod badkamer meubelen van Emob. Mogelijk staat er ook voor jou iets tussen? Nét even een tikkeltje anders dan van bijvoorbeeld de Ikea, maar toch zeer betaalbaar!

Handoekradiator

Een erg handige toevoeging binnen je badkamer is een handdoekradiator. Dit type radiator is dus een verwarming en droogrek voor handdoeken inéén. Perfect dus indien jij thuis een kleine badkamer hebt en efficiënt moet omgaan met de beschikbare ruimte. Ook is het de ideale manier om handdoeken snel te laten drogen en je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebt deze buiten uit te hangen. 

Geef een reactie