Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Iets origineels aan de muur

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een origineel idee om de muren van je woning mee te decoreren? Of ben je uitgekeken op je huidige muurdecoratie? Dan hebben wij leuke originele tips voor je. Die kale muur wordt binnen korte tijd een gezellige, originele wand met een sfeervolle uitstraling.

Muurstickers om je kale muur mee op te vrolijken

De meest eenvoudige manier om een kale muur mee te decoreren, zijn muurstickers. Muurstickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Ook zijn er bedrijven en websites die jouw eigen ontwerp om kunnen zetten in een muursticker. Daarmee heb je een echt origineel decostuk te pakken. Muurstickers zijn vooral populair om babykamers of kinderkamers mee te decoreren. Maar je kunt ze uiteraard ook prima gebruiken ter decoratie van de muur in de woonkamer. Muurstickers moeten op een gladde ondergrond aangebracht worden om het beste effect mee te bereiken.

Een canvas aan de muur

Ben je op zoek naar een persoonlijke touch voor je woonkamer, dan kun je in plaats van een muursticker ook een canvas ophangen. Het canvas kan een schilderij zijn, die je zelf geschilderd hebt. Het is tevens mogelijk dat het een tekening van je kind of kleinkind toont. Maar het is ook mogelijk om foto’s af te laten drukken op canvasdoeken. De foto waarop jullie gezin te zien is, je favoriete huisdier of het meest idyllische vakantieplekje dat je ooit hebt gezien afgedrukt op een canvas. Dat brengt pas een persoonlijke sfeer in je woning.

Schilderijlijsten voor je canvas

Een canvas ophangen aan de muur kan op verschillende manieren. Je kunt gewoon een spijker of schroef in de muur aanbrengen en daaraan je canvas hangen. In veel gevallen oogt dit wat kaal en onafgemaakt. Daarentegen is het wel de meest simpele oplossing van het bevestigen van een canvas. Een andere manier om je canvas of schilderij te tonen, is het plaatsen tegen de muur op een dressoir. Daarmee voorkom je gaten in de muur en kun je eenvoudig een keer wisselen van canvas of schilderij. Ook kun je het canvas in een schilderijlijst plaatsen. De meeste lijsten zijn niet geschikt voor canvasdoeken. Schilderijlijsten daarentegen zijn een soort bakken waarin je canvas wordt bevestigd. De lijst is een aantal centimeters breder dan het canvas, waardoor deze vrij in de bak lijkt te hangen. Je schilderij krijgt op deze manier een extra dimensie en heeft een stijlvolle en luxe uitstraling. Daarnaast biedt een schilderijlijst ook extra bescherming aan je canvas en heb jij iets unieks aan de muur hangen.

Geef een reactie