Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

Huurhuis? Zo richt je het toch hip in!

hip huurhuis

Woningen huren is populairder dan ooit. Je betaald een vast bedrag, en zolang je dat doet mag jij in de woning verblijven. Het verschil met kopen is dat deze woning nooit echt van jou wordt, hoeveel je ook betaald. Een grote consequentie hiervan is dat het huis eigenlijk van iemand anders is, en deze zal er bepaalde eisen aan stellen. Als huurder heb je dus in je woning bepaalde regels waar je je aan moet houden. Geen spijkers in de muur, geen nieuwe vloerbedekking, geen nieuwe lampenkappen, noem maar op. Hieronder een aantal tips om toch een hip en moderne inrichting te hebben ondanks deze regeltjes. Zo zorg je voor wat huis comfort.

Doe meer met de meubels

In het geval dat je niet aan de muren of vloeren mag zitten, dan is het logisch om juist meer te doen met wat er binnen die vier muren staat. Mits je je eigen meubels hebt, uiteraard. Iets van hout? Schilder dat in een felle, opvallende kleur om je oog weg te trekken van die saaie muren. Of schaf een mooi tapijt aan om die doffe vloer ten minste iets te verbergen. Zo werk je om de limitatie heen. Als je geen zin hebt om te verven, gebruik plaids en heel veel kussens om zo je banken en stoelen op te fleuren.

Alternatieven voor spijkers

De muren moeten heel en school blijven. Vrij logisch natuurlijk, maar best onhandig als je een schilderijtje op wilt hangen, een spiegeltje of een plankje. Dit wilt echter niet zeggen dat je de hele muren leeg hoeft te laten. Wees creatief met posters of fotoafdrukken (dan maar zonder de lijst). Hang ansichtkaartjes op met leuke, kleurrijke tape en maak optimaal gebruik van poster-buddies. Dit is een soort kauwgom waarmee je makkelijk dingen op de muur kunt plakken en zonder al te veel resten weer er af kunt halen. Ook perfect voor als je vaak van woning wisselt, het blijft niet op de poster/foto zelf zitten.

Geef een reactie