Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

Hoe je meer uit een kleine ruimte kunt halen

kleine ruimte inrichting

Veel inspiratie en interieurtips gaan er vaak van uit dat je alle ruimte hebt om van alles te doen en te laten. Maar soms kan dat gewoon niet. Het is heel normaal om een kleine woonruimte te hebben, die vol staat met objecten die je ongeacht nodig zal hebben en dus niet zomaar weg kunt halen voor een nieuwe inrichting. Vanuit die behoefte is dit artikel geschreven. Inrichten voor een kleine ruimte draait om creativiteit en een bepaalde focus vinden van wat je wilt. Hier een aantal tips en inspiratie.

Laat de meubels de ruimte niet opslokken

Aan de opstelling van meubels valt veel te veranderen, maar hoe de meubels er zelf uitzien scheelt ook veel. In een kleine ruimte is het erg mooi om meubels met glazen elementen en op hoge poten neer te zetten. Deze zorgen ervoor dat ze minder veel ruimte op lijken te nemen en zodanig meer van de ruimte zelf over laten. Het zorgt voor een luchtigere sfeer en laat het licht ruimer door de kamer verspreiden.

Laat licht het halve werk doen

Over licht gesproken, dit is ook een belangrijk aspect om een kleine ruimte groter te laten lijken. Uiteraard is het mooiste om zoveel mogelijk daglicht te gebruiken met grote, brede ramen, maar uiteraard kan dit niet zomaar ik elk huishouden gebeuren. Je kunt dan prima uit de voeten met kunstmatig licht. Hierbij is de grootste tip om op verschillende niveaus te werken, wat wilt zeggen lampen tegen het plafond, maar ook lager op de tafel een, en rondom te ruimte verspreid. Zo vermijd je lange, diepe schaduwen die de ruimte bijna claustrofobisch laten lijken.

Betrek de ruimte bij de rest

Een veel voorkomende inrichting van een woning is dat elke ruimte een aparte look en feel krijgt, door bijvoorbeeld zijn eigen vloerbedekking en wandkleur. Dit maakt de ruimtes voor het gevoel kleiner. Om ze groter te laten lijken, trek de vloerbedekking en kleurstijl van de gang over lopen naar deze ruimte, dan lijkt het een onderdeel van een groter geheel dan alleen maar een klein apart hokje.

Ben je op zoek naar meer handige tips? Kijk dan eens op woonkanjer.nl

Geef een reactie