Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Thuis

Hoe een kantoor netjes en opgeruimd houden?

kantoor netjes en opgeruimd

kantoor netjes en opgeruimd

Of je nou een kantoortje in huis hebt of een kantoorpand huurt, het kan best een karwei zijn om het kantoor netjes en opgeruimd te houden. Vaak ligt er veel boek- en papierwerk en moet je een goed systeem vinden om dat allemaal netjes opgeborgen te houden. Er komt bovendien ook steeds meer bij, waardoor het lastig is om het continu spik en span te houden. Lees hier daarom drie tips waarmee je het kantoor wél netjes kan houden.

Alleen zakelijke dingen

Zeker als je een kantoor aan huis hebt, is het makkelijk om het zakelijke leven en persoonlijke leven door elkaar te laten gaan. Eigenlijk moet je zo veel mogelijk proberen dat te vermijden. Vooral wanneer je thuis werkt, heb je dan misschien niet het gevoel dat je ooit echt thuis komt van werk. Of juist andersom, dat je nooit echt op het werk bent omdat je omringd bent door persoonlijke dingen. Maak daar dus zo veel mogelijk een onderscheid in en houd je kantoor vooral zakelijk.

Opslag

Veel stapels met papier en boeken die overal liggen ziet er vanzelfsprekend niet netjes uit. Heb je veel documentatie en andere dingen die je op moet bergen? Opslag stellingen kunnen dan uitkomst bieden. Zet deze dan ook ergens achterin, zodat het niet stoort en niet in de weg staat. Als je vooral veel papierwerk en documentatie hebt, zijn archief stellingen een goede oplossing. Daar kun je veel papierwerk en andere dingen in kwijt. Als het mogelijk is, is een kleine aparte ruimte speciaal ingericht voor papierwerk erg handig. Zo creëer je een soort mini archief. Het is wel handig om dingen waar je vaak bij moet apart te bewaren en ergens dichtbij te laten.

Ruim zo vaak mogelijk op

Indien je de tijd hebt, is het aan te raden om de kantoorruimte zo veel mogelijk op te ruimen. Je hoeft natuurlijk niet elke dag alles langs te gaan, maar toch minstens één keer per week. Wederom is dat belangrijk als je een kantoor aan huis hebt. Als je werkt in een opgeruimd kantoor kun je beter werken en raak je minder snel afgeleid. Ruim ook als je iets gebruikt hebt datgene meteen op en laat het niet slingeren. Werken in een opgeruimde ruimte is veel prettiger dan wanneer het rommelig is.

Geef een reactie