Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Eerste hulp bij het inrichten van je huis

Het inrichten van een huis is veel meer dan er wat meubels in zetten. Een goede inrichting kan het verschil maken tussen je perfect op je gemak voelen in je eigen woning, of het gevoel hebben dat je op bezoek bent. Betrek je een nieuw huis, dan is het dus belangrijk om genoeg aandacht te hebben voor de inrichting ervan. Maar ook als je je bestaande woning eens flink onder handen wilt nemen, en kiest voor een compleet nieuwe inrichting, is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen. 

Doe je het zelf? 

De meeste mensen kiezen ervoor om hun huis zelf in te richten. Dat kan in veel gevallen ook prima, zeker als men zich er wel eerst even in verdiept. Welke functie heeft een ruimte? Welke sfeer wil je er vooral voelen? Is het een ruimte om volledig in tot rust te komen, of juist eentje waarin je actief bezig wil zijn? Voor hoeveel personen moet de ruimte geschikt zijn? 

Denk ook goed aan de punten waarop je verlichting aan wilt brengen, en welke sfeer je daarmee wilt bereiken. Een goed ingerichte ruimte kan met de verkeerde belichting alsnog veranderen in een bijna steriele ruimte, terwijl een slecht verlichte kamer waarin je elkaar niet goed kunt zien ook tot ergernissen kan leiden. Vaak is een combinatie van verschillende lampen het best. Zachte sfeerverlichting waar mogelijk, aangevuld met wat fellere lampen waar dat nodig of wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje waar je een boek wilt kunnen lezen, maar ook aan genoeg verlichting boven de eettafel. 

Hulp nodig? 

Voor veel mensen is het inschakelen van hulp bij het inrichten van hun huis niet iets waar ze direct denken. Een binnenhuisarchitect wordt geassocieerd met grote, luxe huizen en enorme budgetten. Onterecht, want juist ook in een kleinere ruimte is de inrichting van groot belang, en minstens zo lastig. Hulp inschakelen is ook dan dus helemaal niet raar, en wellicht zelfs bijzonder handig. 

Zoek daarbij naar een interieurarchitect met wie het klikt. Begin met zoeken in je eigen woonplaats, bijvoorbeeld een interieurarchitect Antwerpen. Heb je na een eerste gesprek niet het gevoel dat deze je goed snapt, en voor jou het interieur kan samenstellen waar je je goed in voelt? Zoek dan gerust verder. Ook een zaak in binnenhuisinrichting Brasschaat kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Het gaat erom dat het resultaat uiteindelijk is wat jij wilt, en om dat te bereiken ga je alleen in zee met iemand die dat perfect aanvoelt. 

Geef een reactie