Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Wonen

Een loungebank of een hoekbank: welke bank past het beste bij mijn huis?

Als je twijfels hebt over de aanschaf van een loungebank of hoekbank is het belangrijk om de verschillen te weten. Bovendien gaat het niet alleen om de praktische en esthetische kant welke bank het beste bij je huis past. Het draait namelijk ook om het comfort en de verwachtingen qua zitervaring op basis van je persoonlijke voorkeur. Loungebanken zijn bijvoorbeeld supercomfortabel om languit op te liggen. Om je te helpen een keuze te maken, volgen hieronder enkele tips om rekening mee te houden.

Houd rekening met de vormgeving

Een van de tips in praktisch oogpunt is de vormgeving van loungebanken en hoekbanken. Een loungebank heeft aan een kant een verlengd deel in de hoek om comfortabel languit plaats te nemen. Er is bij dit deel geen rugleuning, zoals dat bij een hoekbank wel het geval is. De armleuningen zijn wat dat betreft parallel bij een loungebank en niet bij een hoekbank. Neem de woonkamer in gedachten in je op of kijk er gewoon naar om te zien welke vormgeving beter bij je huis past.

Houd rekening met het ruimtelijk effect

Het ruimtelijk effect is in elk huis belangrijk en daar is naar eigen inzicht rekening mee te houden bij de keuze tussen een loungebank en hoekbank. Heb je een kleine woonkamer? Het ontwerp en de samenstelling van een loungebank sluit daar perfect op aan. Het ruimtelijk effect is te vergroten door geen extra zitmeubels neer te zetten. Dat hoeft vaak ook niet, omdat een loungebank voldoende zitplekken biedt. In een grotere woonkamer komt een hoekbank beter tot zijn recht. Het is ook mogelijk om met de beschikbare loopruimte rekening te houden, waarbij je 60 tot 80 cm kan aanhouden en 40 cm afstand tot de salontafel.

Houd rekening met het comfort

Een hoekbank kan net zo comfortabel zijn als een loungebank, maar als het gaat om relaxen en bankhangen is een loungebank ideaal. Op een hoekbank kan je overigens ook gewoon heerlijk liggen, maar een loungebank is speciaal ontworpen om te loungen. Voor wat betreft het aantal zitplaatsen geldt dat een hoekbank voor alle zitplaatsen een rugleuning heeft. Bij een loungebank ontbreekt een rugleuning bij het verlengde deel. Daar is dan ook rekening mee te houden als je een keuze maakt tussen een loungebank en een hoekbank. Wil je het comfort in de praktijk testen dan is dat uiteraard mogelijk, zoals in de showroom van Seats and Sofas.

Geef een reactie