Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Interieur

Een lambrisering verven

Helemaal trendy in 2018 is het verven van een lambrisering. Maar wist je dat je dat op heel veel manieren kunt doen? Wij sommen even een aantal mogelijkheden voor je op.

De rechte lambrisering

Een rechte lambrisering klinkt vrij standaard: je maakt een rechte lijn op de muur met tape en verft je muur vervolgens onder die tape in een mooie kleur. Je kunt ook out of the box denken. Verf bijvoorbeeld juist eens de bovenkant. Of kies ervoor de tape heel hoog op je muur te plakken. Zodat je een kleine 10 tot 20 centimeter wit houdt. Zo verf je wel bijna de hele muur maar behoud je het effect van een lambrisering. Wat we ook steeds vaker zien is een slordige lambrisering. Deze heb je het snelste gemaakt. Verf de onderkant van je muur in een bepaalde kleur maar plak de muur juist niet af met tape. Zo krijg je slordige verfstrepen maar dat geeft juist een speels effect.

De schuine lambrisering

Welke variant we nog niet zo vaak terug zien maar wat zeker een leuke optie is voor wanneer je een schuin plafond hebt, is de schuine lambrisering. Kimberley van Homefreak.nl verfde haar slaapkamermuur voor de helft zwart. De andere helft hield ze wit. Ze plaatste de tape in dezelfde hoek als haar plafond. Ze benadrukt ze de hoogte van haar plafond. Daarnaast geeft het natuurlijk ook een speels effect. Doordat haar bed net als de muur zwart is, valt haar bed een beetje weg in de muur.

Een vlak

Oké, deze laatste optie is natuurlijk niet echt een lambrisering maar wel een leuk alternatief. Heb je bijvoorbeeld nog een restant verf op zolder staan, dan kun je deze hier mooi op maken. Kies voor een mooie vierkant, een rechthoek of kies voor een cirkel. Deze laatste kun je eenvoudig maken door een spijker een klein beetje in je muur te slaan (niet te ver want hij moet met verf dicht worden gemaakt). Bind een touw aan de spijker vast en bevestig aan het einde van het touw een potlood. Let op: de lengte van het touw is de helft van de diameter van je cirkel. Teken nu (net als met een passer) een cirkel op de muur. Verf eerst de buitenste rand nauwkeurig met een kwast. Vervolgens kun je het vlak inkleuren met een roller of kwast.

Geef een reactie