Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Wonen

Een kerstshow om nooit te vergeten

Kersthows zijn hot! En dat is toch ook logisch. Hoe fijn is het om tijdens koude, regenachtige herfstdagen al met één been midden in de feestdagen te staan. Al vanaf het moment dat je een kerstshow binnenstapt is de sfeer top. Vrolijke kerstmuziek op de achtergrond, die je zo aan het begin van het seizoen nog niet beu bent. Overal mooie lampjes, versieringen, kerstbomen, te veel op allemaal op te noemen. Maar het aller mooiste van kerstshows zijn toch wel die prachtige kerstdorpen.

Een goed kerstdorp heeft aandacht voor de kleine details en bevat, naast veel kersthuisjes, ook nog andere gebouwen en attracties. Denk bijvoorbeeld aan een draaimolen, kraampjes of een skilift. Naast al die gebouwen moet een dorp ook de juiste omgeving hebben. Een mooi besneeuwde ondergrond, bergen en bomen. Tot slot is het belangrijk dat het dorp levendig is. Dit bereik je door poppetjes, figuurtjes en diertjes te verspreiden binnen op de straten en in de steegjes.  

Zou je zelf ook graag een mooi kerstdorp willen? Je hebt verschillende soorten en maten wat betreft huisjes en figuurtjes. Er zijn twee grote merken die elk weer een eigen stijl hebben. Dit zijn Lemax en Luville. De keuze tussen deze merken is niet goed of fout maar wel heel persoonlijk.

Om te beginnen heb je voor een kerstdorp een plannetje nodig dat antwoord geeft op een aantal vragen. Wordt het een plat dorp of ga ik bergen gebruiken? Waar moeten alle kersthuisjes en poppetjes komen te staan? Houd bij het plaatsen van de huisjes rekening met verlengkabels. Ga vervolgens de huisjes plaatsen en regel de bekabeling. Zet nu de poppetjes en de boompjes neer en strooi als laatste stap de kunstsneeuw.

Geef een reactie