Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Een gids voor het kiezen van een stoel

Een goede stoel kiezen is heel belangrijk om te weten of het allemaal wel goed ‘zit’. Je wilt niet een stoel kopen die je uiteindelijk naar een paar keer weg kan doen, omdat je toch rugklachten krijgt of gewoon niet fijn zit. Probeer het wel altijd even uit, want dan heb je in ieder geval een beter beeld hoe de stoel zit dan wanneer je het niet van tevoren doet.

Waarom is een goede stoel belangrijk?

Naast een lagere rug belasting hebben de voordelen van een goede stoel veel voordelen. Een goede, ondersteunende stoel voorkomt vaak vermoeidheid en ongemak als gevolg van uren achter elkaar in dezelfde. Natuurlijk gebruik je de ene stoel vaker dan de ander en moet je daar wel opletten. Denk er gewoon even over na hoe je dat kan aanpakken en of het een stoel is waar je vaak in gaat zitten of juist gebruikt wanneer je eventjes gaat eten bijvoorbeeld. Dat kan je ook in kosten schelen wanneer je stoelen gaat kopen.

Een stoel passen

Het is belangrijk dat je de stoelen vaak even ergens probeert, voordat je ze gaat kopen. Dan weet je zeker of de stoel bij je past en of ie goed zit. Het is belangrijk om te weten hoe de stoel aanvoelt om een verstandige aankoop te doen. Niet iedereen denkt hieraan en wanneer het retourbeleid gemakkelijk is, maakt het ook een kleinere stap om het gewoon te bestellen en thuis uit te proberen. Stoelbezitters moeten eens op de volgende punten letten wanneer zij nieuwe stoelen kopen:

  • Of de rugleuning verstelbaar is. Het moet goed in de curve van de onderrug ondersteunen. Daarnaast moet je wel met je voeten plat op de grond kunnen staan. Zo niet, pas dan als de hoogte van de stoel niet kan worden aangepast of zorg ervoor dat het in ieder geval op een bepaalde stand kan komen waarbij jij dat wel kan
  • Armleuningen moeten het lichaam sluiten en de schouder ontspannen. Als het niet mogelijk is om het aan te passen, kan er onnodige spanning in de schouders komen en ga je een verkeerde houding aanhouden.

Geef een reactie