Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Dingen om te overwegen voordat jij een salon koopt

Een salon kopen is één van de belangrijkste investeringen die jij waarschijnlijk voor jouw huis zult doen. In de woonkamer is het een meubel waar we loungen, lezen, eten en drinken, familie en vrienden vermaken, tv kijken en zelfs slapen. Dus het is logisch dat we de tijd nemen om te investeren in een die jarenlang meegaat komen. In dit artikel komen een aantal dingen die je eens moet overwegen wanneer je een salon koopt.

  • Probeer het voordat je het koopt

Weet je wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras en je doet de eeuwenoude bodemtest? Welnu, dezelfde theorie is van toepassing op een salon. De gemiddelde salon heeft een zitdiepte van minimaal 60cm, wat voldoende manoeuvreerruimte geeft als je lange benen hebt, en je kunt ze onder je voeten schuiven als je korter bent. Maar de zitdiepten variëren, dus probeer zeker verschillende stijlen uit om er zeker van te zijn dat je goede rug ondersteuning krijgt. Denk aan een aantal aspecten wat jij wil terug zien en voelen in jouw bank, want niets is zo vervelend dan een bank die niet fijn zit en je daar nog vele jaren mee moet doen.

  • Investeren in een goed frame

Geef zo veel uit als u zich kunt veroorloven aan een kwaliteitsframe – het zal jou jarenlang loungen doorstaan. Een stevig hardhouten frame is een goede optie, maar pas op voor een spaanplaat of metalen constructie. Let ook op de garantie voordat jij een verbintenis aangaat – kies altijd voor fabrikanten die minimaal 15 jaar garantie bieden.

  • Controleer de kussens

Onthoud dat wat in een bank zit, net zo belangrijk is als wat er aan de buitenkant wordt gebruikt. Als het op de rugleuning en zitting van de salon aankomt, bieden kussens met veren veel comfort, maar moeten ze regelmatig worden opgevuld, terwijl schuim- of vezelvullingen plat kunnen worden en na verloop van tijd hun vorm kunnen verliezen. Wat zou een goede oplossing zijn? Een combinatie van veren en schuim te kiezen als ‘veren geven de squish terwijl het schuim voor structuur zorgt’. Kijk daar eens naar wanneer je een salon wilt kopen.

Geef een reactie