Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

De nieuwe trend op het gebied van vloeren

In de moderne huiskamer hebben ze de laminaat vloer en de plavuizen in inmiddels verdrongen: PVC vloeren. Dat is niet zo vreemd omdat een PVC-vloertje een behoorlijk aantal voordelen heeft. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar als je het onderstaande leest, zal je begrijpen dat de PVC-vloer ook voor jou veel heeft te bieden.

De voordelen van een PVC-vloer 

Als je momenteel op zoek bent naar een nieuwe vloer maar nog niet weet of een PVC-vloer wel in jouw huidige woonsituatie past, dan moet je beslist het volgende lezen. Denk je nog niet aan een nieuwe vloer toe te zijn dan kunnen de voordelen jou er misschien van overtuigen om er toch eens over na te denken.

1. PVC-vloeren zijn supersterk 

Maak jij je zorgen over slijtage van de vloer, zeker in een woonkamer waar toch veel gelopen wordt en ook allerlei soorten schoenen worden gebruikt. Dat is een terechte zorg, want veel vloeren zijn snel beschadigd of worden lelijk bij veelvuldig gebruik. Dat is jammer omdat een dure vloer die niet lang meegaat echt geldverspilling is. Uiteraard wil je ook de gezelligheid in een woonkamer niet missen en het heeft maar weinig zin om telkens je bezoekers te moeten vragen om voorzichtig te zijn met de vloer. Een PVC-vloertje daarentegen kan wel tegen een stootje en blijft jarenlang mooi zonder dat je er omkijken naar hebt. Dat kunnen maar weinig andere vloeren beloven.

2. Het meest geschikt voor vloerverwarming 

Vloerverwarming heeft de toekomst en wist je trouwens dat er tegenwoordig ook vloerkoeling mogelijk is? Vloerverwarming levert bij een aantal vloeren problemen op en eigenlijk leek je tot dusverre ‘veroordeeld’ tot plavuizen in de woonkamer indien je vloerverwarming wou aanschaffen. Een PVC vloer is echter een betere keuze als je kiest voor deze efficiënte en comfortabele manier van verwarring. Een PVC vloer geleidt warmte bijna perfect. Er wordt dus vrijwel geen warmte tegengehouden. Dat bespaart energie en zorgt ook sneller voor een aangename temperatuur in de huiskamer. Beslist iets om over na te denken.

3. Geluiddempend 

Deze soort vloeren dempen het contact geluid optimaal. Heb je onderburen dan zullen deze ook dankbaar zijn dat jij hebt gekozen voor een PVC-vloertje. Maar het gaat er uiteraard ook om dat jij rust en ontspanning vindt in je eigen huis. Een stille vloer draagt hier in belangrijke mate aan bij. Vergelijk dat maar eens met een aantal vloeren die je kamer tot een soort klankkast maken. Wil je het geluid nog meer dempen, dan kan dat natuurlijk ook met een vloerkleed.

4. Bijna onderhoudsvrij 

Een PVC vloer is niet bang voor water en makkelijk schoon te houden. Af en toe stofzuigen en een dweil beurt op zijn tijd met een PVC reiniger is genoeg om deze vloer in een optimale conditie te houden. Een dergelijk vloer ziet er jarenlang als nieuw uit.

Het nadeel? 

Misschien mag je het niet eens een nadeel noemen, omdat je de tijd dat je plezier hebt van een vloer ook moet betrekken als je de prijzen gaat vergelijken. Een PVC vloer is beslist niet duur en in alle natuurgetrouwe dessins te verkrijgen, maar kost per m2 wel iets meer dan een laminaatvloer.

Geef een reactie