Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

De manier om je interieur op te frissen zonder verbouwing

De meeste van ons kennen het gevoel wel; je begint je huidige interieur een beetje zat te worden en bent op zoek naar vernieuwing, maar je hebt geen zin, tijd en geld om drastische maatregelen te treffen zoals een verbouwing. Ons ingrediënt voor succes: nieuwe woonaccessoires!

Onderschat het effect van nieuwe woonaccessoires niet

Een verandering van woonaccessoires kan veel teweeg brengen in je interieur. Dit zijn vaak de details waar je oog naartoe getrokken wordt. Een nieuw kussen op de bank, andere vazen op tafel of een nieuw lijstje aan de muur. Je zou bijna zeggen dat deze elementen belangrijker zijn dan grotere zaken zoals, bijvoorbeeld, het schilderwerk.

Daarbij komt het ook kijken dat je met dezelfde set woonaccessoires kunt spelen door ze van plek te wisselen. Zo heb je toch weer wat nieuws met de spullen die je al hebt.

Maar wat ook weer helemaal hot is zijn de wandkleden. Deze items zijn onwijze eye-catchers die, naast dat ze erg stijlvol zijn, ook de akoestiek in je ruimte kunnen verbeteren.

Verschillende woonstijlen

Woonaccessoire is natuurlijk een super brede term. Hier vallen simpelweg alle kleine meubelstukken en sfeerartikelen onder die je gebruikt om je huis mee af te stylen. Deze kun je verder specificeren per woonstijl zoals landelijk, industrieel of bijvoorbeeld scandinavisch.

Of je je houdt aan een enkele woonstijl, of dat je meerdere stijlen door elkaar heen mixt is geheel jouw eigen keuze. Hou er wel rekening mee dat wanneer je te veel woonstijlen door elkaar heen gebruikt het al snel een ratjetoe kan worden waar geen rode draad doorheen loopt. Een gouden tip is om een stijl als basis te nemen die je hier en daar kan complimenteren met elementen van een andere stijl.

De finishing touch

Een laatste tip die we je graag mee willen geven is het personaliseren van je handgrepen. Deze heb je dagelijks vast en zo zal je elke keer als je een kastje open doet of een ruimte binnenkomt weer een glimlach op je gezicht krijgen van je aankoop. Al met al zijn woonaccessoires de perfecte finishing touch voor je interieur.

Geef een reactie