Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

De interieurtrends van vandaag

modern interieur

De woning is een van de meest persoonlijke en comfortabele omgevingen waar we ons kunnen bevinden. Het geeft rust, veiligheid en plezier. Mits je het zodanig gezellig en mooi inricht, uiteraard. Er zijn altijd weer nieuwe interieur-trends, maar je moet dit vooral als inspiratie zien. Wees niet bang om te experimenteren en te doen wat jij echt mooi vind. Dat gezegd hebbende zijn hier een aantal moderne inrichtingstrends.

Sterk kleurgebruik

Waar een paar jaar terug een hippe richting vooral veel strak wit met hier en daar een accent-kleurtje had, is het nu juist populair om veel meer met kleur te doen. Colorblocking heet deze trend, en gaat vooral over ‘blokken’ aan kleur waar contrast centraal staat. Met blokken word bedoeld dat de ruimte niet een grote explosie aan kleur word, maar dat je bijvoorbeeld een vrij bescheiden en simpele ruimte hebt, met ineens een enorm kleurrijke en opvallende zithoek, compleet met fel tapijt en behang. Zo creëer je een enorm contrast. Zo breng je erg veel kleur in huis, zonder dat het overweldigend en chaotisch word.

Galerij aan de muur

Een wat oudere trend, maar relevanter dan ooit, de ‘gallery wall’. Je kiest een prominente muur in de ruimte, zoals bijvoorbeeld de muur naast de keukentafel of achter de woonkamerbank, en gebruikt deze om een hele collage aan kunst op te hangen. Niet zomaar een schilderij of een kleine tekst, maar echt collage. Uiteraard moet het allemaal een klein beetje bij elkaar passen, maar denk out-of-the-box.  Niet alleen dezelfde formaat posters en schilderijen, experimenteer ook met wat touw, houten sculpturen en hier een daar een grote letter. Het nut van zo’n schilderij is dat je een spectaculair middelpunt van de ruimte neerzet, en ook omdat je zodoende minder losse objecten in de kamer hoeft te zetten. Net als bij Colorblocking gaat het hier dus over clusteren en een groot deel van de ruimte rustig houden.

Voor het laatste nieuws kijk je op nieuwsbunker.nl

Geef een reactie