Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

De 3 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een nieuw interieur

Ben je ontzettend toe aan een nieuw interieur? Misschien omdat je huidige interieur al jaren niet meer veranderd is of omdat er een bladpootwants in huis is geweest en daardoor meubels zijn aangevreten? Of omdat je gaat verhuizen? Dan is het hoog tijd om te gaan shoppen. Voordat je echter op zoek kunt naar nieuwe meubels is, is het wel belangrijk om over enkele zaken na te denken. Het stylen van een interieur is namelijk ontzettend lastig en er worden nog regelmatig fouten gemaakt. Wij zetten de 3 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een nieuw interieur op een rijtje, zodat jij deze fouten voortaan eenvoudig kunt voorkomen.

1.    Less is more

Less is more, deze spreuk komen we veelvuldig tegen bij de aanschaf van nieuwe meubels. Houd je hier dan ook zeker aan. Een overdaad aan meubels en accessoires is namelijk niet goed voor de uitstraling van het interieur. Hierdoor oogt het geheel al snel rommelig. Als je amper nog de muren ziet staan of je niet gemakkelijk door de ruimte kan bewegen is het tijd om toe te geven dat er iets verkeerd is gegaan.

Probeer daarom nooit te veel meubels en accessoires in een kleine ruimte te proppen. Zorg dat er voldoende loopruimte overblijft en dat meubels en decoratie items een duidelijke rol in huis vervullen. Haal daarom gerust wat meubels en accessoires uit je huidige meubels en je zult versteld staan van het resultaat.

Is het nodig om een geheel nieuw interieur aan te schaffen? Maak dan vooraf een duidelijk ‘boodschappenlijstje’ met basisitems, zodat je een overdaad aan spullen kunt voorkomen.

2.    Minder aandacht voor een goed lichtplan

Verlichting speelt een essentiële rol binnen iedere woning. Het is daarom belangrijk om over een duidelijk lichtplan te beschikken. Helaas onderschatten veel mensen de toegevoegde waarde van sfeerverlichting in huis. Bovendien is het belangrijk om niet enkel van kunstmatig licht gebruik te maken. Kies bij voorkeur voor natuurlijk daglicht door zo min mogelijk (of geen) grote meubels en accessoires voor ramen te plaatsen. Speel daarnaast met spiegels, decoraties en vazen in metaal die het licht kunnen weerkaatsen. Zo lijkt een ruimte direct een stuk sfeervoller en oogt deze ook nog eens ruimtelijker.

Wil je over een goed lichtplan voor iedere ruimte beschikken? Neem dan contact op met een lampenspecialist in een woonwinkel middelburg centrum. Deze kan jou precies vertellen welke lampen noodzakelijk zijn voor het beoogde lichtplan.

3.    Niet met de basiskleur rekening houden

Zorg er eerst voor dat de basis van het interieur compleet is. Dit doe je door bijvoorbeeld de muren te verven, nieuwe gordijnen op te hangen en de grootste meubels uit te zoeken. Maak vervolgens een duidelijk lijstje met de gebruikte stoffen en kleuren, zodat je accessoires en extra meubelstukken hierop aangepast worden. Als je rekening houdt met de basiskleur, voorkom je dat het geheel te rommelig wordt. Zo geniet je van een prettige en rustige sfeer in huis. Ben je nog niet uit de verschillende kleuren? Neem dan verschillende verfstaaltjes mee naar huis en bekijk deze goed bij daglicht. Zo weet je zeker welke kleur je, ook bij daglicht, het mooist vindt.

Geef een reactie