Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Creëer je eigen stijl met de nieuwe collectie meubels

Meubels kopen blijft een leuke klus. Of je dat nu in de fysieke winkel of online doet. Misschien denk je nu meteen aan Tweede Paasdag, waarop we vaak massaal naar de woonboulevard trekken. De lente is het seizoen bij uitstek om je woning opnieuw in te richten. Maar ook in de andere jaargetijden is een verandering vaak welkom. Doe inspiratie op om leuke meubels te kopen en kijk naar de nieuwe collectie meubels.

1. Inspiratie opdoen

Misschien vind je het moeilijk om je eigen stijl te bepalen. Logisch, er is zoveel keuze. Met tijdschriften of op websites kun je al veel inspiratie opdoen. Kijk eens naar trendy meubels. Meubels kopen doe je pas echt gericht wanneer je weet wat je wilt. Maar in woonbladen zie je ook meteen leuk behang. Je doet inspiratie op voor je vloeren. Je ziet hoe anderen hun woning gezellig maken. De mooiste ideeën neem je gewoon over.

2. Bewaar de mooiste woontrends

Wat je ziet, vergeet je soms snel weer. Bewaar daarom de mooiste woontrends. In een map of online, bijvoorbeeld op Pinterest. Het leukste is om je favorieten te ordenen. Dit doe je op kleur of op stijl. Op die manier krijg je een goed beeld van jouw stijl. Je begint het steeds meer voor je te zien. De beste ideeën blijven over.

3. Kijk naar de mogelijkheden

Wees realistisch. Elk huis heeft andere mogelijkheden. Je hebt veel ideeën op een rij gezet. Niet alles is realistisch. Durf eerlijk te zijn tegenover jezelf. Als een meubelstuk te groot is voor een bepaalde ruimte, zet het dan uit je hoofd. Een mooie manier om dit echt te checken is om foto’s van je woning naast de verzamelde foto’s te leggen.

4. Maak een moodboard met de nieuwe collectie meubels

Je hebt nu de afbeeldingen van je eigen interieur en van de meubels die je leuk vindt. Maak hier een moodboard van. Je krijgt nu een goed beeld van de stijl die je volgt. Het is belangrijk om ook de kleuren en materialen goed zichtbaar te maken. Plak de foto’s bijvoorbeeld op een stuk karton om goed overzicht te krijgen. Denk bij dit alles ook aan de kleuren!

5. De laatste stap: meubels kopen

Aan de hand van je moodboard ga je verder kijken. Tijd voor de realiteit! Leg je moodboard naast je laptop of tablet als je online gaat shoppen. Neem die mee naar de winkel als je de meubels liever eerst zelf bekijkt. Zo kies je sneller tussen de kleuren en materialen. Meubels kopen is een leuke klus, maar je moet goed voorbereid zijn. Maak een lijstje met de meubels die je nodig hebt. Denk daarbij ook aan de meubels langs de wand, zoals een bijzettafel of tv meubels.

Als je deze stappen volgt, zie je dat het niet moeilijk is een eigen stijl te creëren. Zo straalt jouw woning straks jouw persoonlijkheid uit!

Geef een reactie