Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

Binnen schilderwerk, wanneer is het weer nodig en wat kost het?

Is het alweer een tijd geleden dat het huis voor het laatst is geschilderd van binnen? Dan kan het verstandig zijn om samen met een schilder te bespreken of het weer nodig is om het interieur een fris kleurtje te geven. Natuurlijk kan je dit ook zelf doen om de kosten te dekken. Maar waar moeten we rekening mee houden? Dat lees je in deze blog.

Wat is het nut van schilderwerk in huis?

Heel simpel, namelijk de uitstraling in huis. Een verkleurd plafond of vochtvlekken zorgen nou niet bepaald voor sfeer in huis. Je kan het interieur compleet maken door de muren te voorzien van een nieuw fris kleurtje, of netjes wit. Behalve dat de uitstraling verandert na een schilderbeurt in huis, werkt het ook ten positieve van de bescherming van het muren. Een schilderslaag biedt bescherming tegen slijtage, vocht en schimmels. Het is namelijk een goede ondergrond waar vocht niet in kan trekken en waardoor het materiaal langer mee gaat. Genoeg voordelen dus om het huis van binnen een boost te geven. Maar wat gaat het je dan kosten?

Vaak hanteert een (binnen) schilder een bepaald tarief per m2 of per uur, dit kan je het best vooraf bespreken in een offerte. Dan geef je jezelf de gelegenheid om prijzen te vergelijken van meerdere schilders. Maar laten we beginnen met het begin, de verf.


De verschillende verfsoorten

Schilders maken vaak gebruik van acrylverf, een verf op waterbasis die minder schadelijk is voor uw gezondheid en het milieu. Het is een sneldrogende en geurarme verf die niet snel vergeelt. Behalve acrylverf hebben we ook decoratieve verf. Dit gebruik je vaak voor een speciale muur als blikvanger in de woonkamer, denk hierbij aan een krijt of magneet wand.

Maar als we het over binnen schilderwerk hebben, dan is hiervoor een goed voorbeeld. Verf van Sigma, die zorgt voor een fantastische glans, is goed verwerkbaar en het merk Sigma beschikt over een groot assortiment aan verfsoorten waaronder muurverf, vernis en grondlak.

Gaat het om buiten schilderwerk of andere grote projecten? Dan ben je met het merk Jotun  Demidekk aan het juiste adres. Voor hoogwaardige jarenlage bescherming tijdens allerlei weersomstandigheden biedt het een uitkomst. Jotun producten zoals beits, vloerverf of zelfs reinigingsmiddelen zijn in veelvoud verkrijgbaar.

Geef een reactie