Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Slaapkamer, Thuis

Bijzettafeltje

Bijzettafeltje

Het bijzettafeltje is een van de meest onderschatte elementen die een rol speelt bij de inrichting van een woonkamer, gang of achtertuin. Velen mensen denken bij inrichting vaak alleen maar aan meubels, eettafels, lampen, de televisie en de keuken. Ze zien vaak het bijzettafeltje als een secundair woon-item.

Ondanks dat het zo klein is kan zo’n tafel nog prima van pas komen. Waar gaat u uw drinken kwijt kunnen wanneer u uw glas even wilt neerzetten? Of waar gaat de asbak staan voor als u een sigaret wilt opsteken? En dan ook nog te bedenken waar we onze planten en bloemen neer willen zetten voor als we natuur, kleur en sfeer willen in onze zo mooi net nieuwe ingerichte woonkamer.

Wat verder een belangrijk voordeel is van een kleine tafel is dat het weinig tot niks weegt. Het is dus prima te verplaatsen van buiten naar binnen en andersom. De materialen waarvan het gemaakt kan worden zijn onder andere plastic, hout, maar ook metaal. Er bestaan ook modellen waarbij het materiaal van de tafel zelf afwijkt van de poten; het plateau is dan bijvoorbeeld ingelegd met tegels. Een combinatie van materialen is dus ook mogelijk.

Bijzettafel in de rest van het huis

Naast dat het prima in de woonkamer zou passen is het ook mogelijk om een bijzettafel in de gang of op uw slaapkamer te hebben. In de gang kan het voor een warm gevoel van binnenkomen zorgen voor u en bezoekers als ze bijvoorbeeld een mooie vaas met bloemen het eerste is wat ze zien staan. Daarbij komt dat dit effect ook kan plaatsvinden in uw slaapkamer. Bovendien kunt u het gebruiken naast uw bed om uw wekken op te zetten, al gebruiken de meeste mensen natuurlijk wel een telefoon als wekker tegenwoordig. Hoe dan ook er zijn genoeg redenen om een bijzettafeltje aan te schaffen of zelf te bouwen, aangezien het niet een geheel lang karwei is. Het is tenslotte maar een klein tafeltje. Met het benodigde materiaal is het zo mogelijk om er zelf een in elkaar te zetten en het te gebruiken voor de functies die hierboven beschreven staan.

Geef een reactie