Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Thuis

Badkamertegels goed schoonmaken

Shower Wet Tiles Bathroom Tiles Bathroom Tiled

De badkamer is een ruimte waar je dagelijks komt. Je doucht er, poetst je tanden of maakt je op. Omdat je er zo vaak komt is het schoonmaken van je badkamer ook heel erg belangrijk. Dit is vaak een klusje dat er bij veel mensen inschiet, want altijd even leuk is het niet. Hieronder vind je hoe je jouw badkamer-, keuken- en toilet tegels goed schoon kunt maken.

Voorbereiding

Voordat je begint is het erg belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt op deze klus. Het is belangrijk om verschillende middelen te hebben om zo een optimaal resultaat te bereiken. Zo is het verstandig om huishoudhandschoenen, een doos, een emmer, ontkalker, baking soda, oude tandenborstel maar ook een schuursponsje, glansmiddel en schoonmaakdoekjes in huis te halen.

Tegels schoonmaken

De tegels in je keuken kan je het beste schoonmaken met een ontvetter, dit is zo omdat je in je keuken bakt en braad waardoor er ook veel vet op je tegels terechtkomt. In je keuken kun je er ook voor kiezen om ontkalker te gebruiken maar hiervoor is het wel belangrijk om het vet te verwijderen. De tegels in je wc en badkamer maak je schoon met ontkalker en mochten deze tegels vet zijn kun je hier ook eerst ontvetter voor gebruiken. Als je je tegels vaker schoonmaakt dan kan schoonmaakazijn al heel veel goeds doen.

Tegels ontkalken

Het is afhankelijk van de waterhardheid of je vaker je tegels moet ontkalken. Hier kan je natuurlijk het beste ontkalker voor gebruiken, belangrijk is het om deze goed in de tegels te wrijven van onder naar boven. Als je dit hebt gedaan kan je ervoor kiezen om het even in te laten trekken of gelijk af te spoelen met koud water. Wat ook vaak helpt bij het ontkalken van je tegens is een citroen doormidden snijden en het snijvlak met zout bestrooien om dit vervolgens in de tegels te wrijven en het zo te ontkalken. Ook dit moet je afspoelen met koud water.

Tegels laten glanzen

Als je graag je tegels weer mooi wilt laten glanzen dan kan je ze het beste regelmatig afnemen met water waarbij je een scheutje glansmiddel toegevoegd. Je kunt er ook voor kiezen om je tegels te laten glanzen door ze in te smeren met shampoo. Dit kun je vervolgens het beste even laten intrekken om er vervolgens met een natte doek goed overheen te wrijven.

Geef een reactie