Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Verhuizen

Allerlei kleuren en stijlen laminaat, dit is wat je moet weten!

Wanneer je de sleutels krijgt van het nieuwe huis en mag beginnen met over verhuizen en klussen. Dan heb je vast al nagedacht over de vloer en deels ook de inrichting. Want mede hierdoor bepaal je hoe het interieur er uit komt te zien. En aangezien iedereen net een andere stijl de voorkeur geeft. Is er daarom ook voor iedereen wat wils. Van landelijk, klassiek tot extreem modern. Maar waar houdt je dan rekening mee, bij het aanschaffen van nieuwe vloer?

In een landelijk huis doen bijvoorbeeld de lichte en natuurlijke kleuren het erg goed, hier past dan ook een laminaat met houtmotief goed bij. De ruimte in huis, in deze kleur combinatie laten het geheel groter ogen. Maar zo is er voor elke ruimte en stijl, weer een andere vloer keuze geschikt. Een laminaat kopen, doe je natuurlijk niet zomaar. Inspiratie opdoen en informatie inwinnen is dan ook de eerste stap. 

Tijdens de verhuizing

De vloer is in huis, het onderdeel dat het meest wordt gebruikt. En daarom ook dat je er graag lang plezier van wilt hebben. Houdt er daarom ook rekening mee dat, wanneer je gaat verhuizen. Je eerst de muren gaat verven en bijvoorbeeld niet moet gaan slepen met meubels, zonder beschermende viltjes eronder. Want dan voorkom je dat je lelijke strepen overhoudt.
Ook kan je er voor kiezen om voor een soort laminaat te gaan, of dit af te wisselen in verschillende ruimtes om het juist wat speels te maken. Je laat het interieur als het waren tot leven komen op die manier. Maar als je het verkeerd doet, kan het ook onrustig worden. Denk er dus goed over na.

Jouw favoriete vloer

Ben je iemand die houdt van stoere elementen in huis en waarbij risico’s worden aangegaan. Dan heb je vast een zeker een ruwe stenen muur in huis. En laat daar nou net een donkere vloer goed bij passen. Om daarop aan te sluiten, zijn er zelfs laminaat soorten beschikbaar die een voelbare houtstructuur hebben. Je zal het niet van echt hout kunnen onderscheiden.

Bij een modern interieur, zijn frisse witte elementen vaak terug te vinden. En wat betreft de vloer, ook laminaat is in verschillende kleurtinten verkrijgbaar. Dus of je voor heel licht of donker wilt gaan, met laminaat is alles mogelijk. 

Geef een reactie