Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur, Thuis, Wonen

7 Handige tips om je kamerplant er goed uit te laten zien

Hoewel er veel onderhoudsarme kamerplanten zijn, moet je er altijd rekening mee houden dat dit levende natuur is dat altijd wel iets van je aandacht zal vragen. Je hoeft hier zeker geen “groene vingers” voor te hebben. De meeste planten kun je op een eenvoudige manier verzorgen. Lees maar eens deze onderstaande 7 handige tips om je kamerplant er goed uit te laten zien. Je zult zien dat dit niet eens zo ingewikkeld hoeft te zijn!

Hoe je de verzorging van je kamerplanten voor jezelf makkelijk kunt maken

Laten we beginnen met een basis tip hoe je de verzorging van je kamerplanten voor jezelf makkelijk kunt maken. Veel kamerplanten hebben immers een specifieke verzorging nodig en de kans is aanwezig dat je meerdere soorten planten in je kamer hebt staan. Hoe je de verzorgingsbehoefte van de diverse planten uit elkaar kunt halen is eenvoudig, bewaar gewoon de kaartjes met verzorgingsinstructies van de plant die bij de aankoop van de plant in de aarde gestoken zitten. Je kunt wel proberen om te onthouden hoe je de plant moet verzorgen, maar op den duur wordt dat wel lastiger. Opzoeken in Google werkt in de praktijk ook niet want hoe weet je precies welke plant jij hebt staan? De meeste mensen weten echt de plantensoorten van het groen dat in de kamer staat niet te benoemen.

7 Praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw kamerplant er goed uit ziet

  • Zet je kamerplantje op de juiste plek, dus wel of niet in de zon of op een warme of koele plek.
  • Geef je kamerplant de juiste hoeveelheid water niet te veel en niet te weinig dus. De vochtbehoefte van een kamerplant hangt vaak af van het verleden van de plant of waar de plant in de vrije natuur groeit.
  • Geef je kamerplant de ruimte en licht om te groeien en te ontwikkelen.
  • Zorg dat je kamerplant niet alleen water maar ook voeding krijgt.
  • Het is van groot belang dat je kamerplant in het juiste formaat pot staat, je plant mag zeker niet te kleine behuizing hebben.
  • Veel kamerplanten kunnen niet tegen sterke temperatuurswisselingen
  • Hoe je plant visueel in de gaten. Kamerplanten zijn immers erg gevoelig voor plagen van wol-, schilt- of dopluizen.

Geef een reactie