Blog over interieur, decoratie en wonen

Interieur

5 unieke meubels voor een authentiek interieur

Een persoonlijk en authentiek interieur, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Maar als iedereen zich laat inspireren door de laatste woontrends en nieuwste interieurbladen, loop je toch het risico dat jouw interieur wel veel overeenkomt met dat van anderen. Toch kan je met de juiste meubels zorgen voor een echt authentiek interieur. Wij geven je een aantal tips waarmee jij unieke meubels kunt uitzoeken voor een echt authentiek interieur.

Kies voor een andere bank

een interieur kan natuurlijk niet zonder een bank. Na een lange dag werken plof je s’avonds lekker neer of op een vrije dag kan je lekker loungen. Veruit de meeste mensen kiezen voor een 2- of 3-zitsbank of nemen een hoekbank. Maar bij de meeste meubelzaken kan je een bank helemaal naar wens samenstellen. Denk dan eens aan een andere opstelling. Heb je een grote woonkamer? Neem dan een bank in U-opstelling voor voldoende zitplek, maar ook meerdere ligplekken. Je kunt ook qua stijl kiezen voor een ander type bank. Wil je vooral een comfortabel gevoel creëren? Kies dan voor een lekkere bank om op te chillen, zoals de bank Smile. Heb je een vintage design of mag het wat moderner? Dan is de bank Japandi wellicht wat voor jou!

Varieer met zitmeubels

Meestal bestaat een interieur uit verschillende soorten zitmeubelen, denk aan eetstoelen, fauteuils en een bank. Maar om je eigen interieur te verkrijgen kan je ook eens kiezen voor wat anders. Zo is de eetbank al een tijdje populair, maar een unieke eethoek kan je ook krijgen door bijvoorbeeld te kiezen voor een hoge tafel met barkrukken.

Maar wil je naast de bank nog wat extra zitplekken in de woonkamer creëren? Combineer je bank dat met een leuke kruk of een poefje. Het voordeel van dergelijke zitmeubelen, is dat je ze ook kunt gebruiken als bijzettafeltje.

Haal ongewone materialen in huis

Staal, hout, glas of steen wordt natuurlijk veel gebruikt in het interieur. Maar je kunt ook kiezen voor hele andere materialen die een compleet eigen sfeer brengen aan jouw interieur. Zo maakt het merk It’s About Romi veel gebruik van jute, bamboe, riet en zelfs gerecycled rubber. Door juist te kiezen voor andere materialen, kan jij zorgen voor een echt onderscheidend interieur.

Voeg design toe aan je interieur

Echt design is vaak prijzig, maar is vaak ook tijdloos en behoudt zijn waarde goed. Daarom zijn echte design meubelen en accessoires zelden een miskoop. Bovendien is design altijd exclusief. Door te kiezen voor een uniek exemplaar van een bekende designer kan je zorgen voor een interieur met een eigen uitstraling. Denk aan unieke items, zoals een Biegert & Funk Klok, echte stoelen van Charles & Ray Eames of ga voor de handgemaakte meubelen van bijvoorbeeld Jess Design.

Speel met kleuren in huis

Heb je een landelijk of Scandinavisch interieur? Dan passen warme, zachte tinten goed. Maar je kunt voor de verandering ook eens gaan voor een wat unieke kleur om toch een iets frissere uitstraling aan je interieur te geven. Denk bijvoorbeeld aan een geel fluwelen fauteuil of kussens in een andere knallende kleur.

Heb je een modern interieur of minimalistisch interieur? Dan kan je uitpakken met een meubel in een bijzondere kleur. Kies bijvoorbeeld voor een rode bank of blauwe stoelen om toch te zorgen voor een paar sfeervolle accenten in huis.

Heb je een industrieel interieur? Kies dan voor warme kleuren. Kies voor een mooie cognac leren bank bijvoorbeeld. Wil je echt iets opvallends? Ga dan voor een sfeervol wand- of vloerkleed.

Door een beetje out of the box te denken, kan jij helemaal aansluiten op de laatste woontrends en toch een authentiek interieur hebben. Mix&match en behoud gewoon datgene wat jij mooi vindt!

Geef een reactie