Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur

5 dingen om te weten over essentiële olie

De wereld van etherische olie is een enorm fascinerende dimensie, waarover helaas nog weinig informatie is verspreid. Hier vindt u de meestgestelde vragen over geurolie, om in de toekomst optimaal te kunnen genieten van de gunstige werking die aan aromatherapie gekoppeld is.

 

  1. Kan ik essentiële oliën op de huid gebruiken?

Het gebruik van pure essentiële oliën in contact met de huid wordt niet aanbevolen. Dit zijn extreem geconcentreerde grondstoffen die te agressief kunnen blijken voor de huid. Om alsnog van de werking van etherische olie op de huid te kunnen genieten, dient u deze te verdunnen in een neutrale crème of plantaardige olie.
Enkele uitzonderingen zijn lavendelolie, die puur gebruikt kan worden op muggenbeten, en tea tree olie op bijvoorbeeld aften of wratten.

 

  1. Zorgen etherische oliën voor vlekken?

Essentiële oliën zijn droge oliën zonder vettigheid. Als u geuroliën op kleding wilt gebruiken, raden wij aan deze te verdunnen met water in een spuitflacon, zodat het product op de best mogelijke manier verspreid wordt en onzichtbaar wordt aangebracht.

 

  1. Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een tak van de kruidengeneeskunde die essentiële oliën gebruikt voor de harmonie van het lichaam en de ontwikkeling van het menselijk potentieel. Het geurvermogen is het enige zintuig dat bepaalde delen van het menselijk brein weet te stimuleren en daar een positieve invloed op kan hebben.

 

  1. Kan ik geuroliën voor mijn hond gebruiken?

Onze viervoeters profiteren van een overweldigend reukvermogen (met ongeveer 200 miljoen geurreceptoren!), dat last zou kunnen hebben van te sterke geuren. Er zijn etherische oliën die honden de voorkeur geven boven anderen, zoals lavendel en kamille: naast een uitstekend reukvermogen hebben ze een fijn instinct en lijken ze de meest geschikte oliën voor hen te herkennen. Ook kunt u tea tree gebruiken om teken, vlooien en parasieten te verwijderen.

 

  1. Zijn essentiële oliën met kinderen te gebruiken?

Kinderen hebben een extreem gevoelig reukvermogen, dat snel overweldigd kan raken door te sterke geuren. Voor baby’s, dreumesen en peuters worden bijzonder zachte etherische oliën aanbevolen, die gekoppeld worden aan knuffelen en ontspannen om voor positieve associaties met de geur te zorgen: sinaasappellavendelblauwe kamillemandarijnvanille. U kunt ze gebruiken in een geurverspreider op stoom die voor een milde mist zorgt om de omgeving van een kalmerende geur te voorzien, op de kleertjes of op het kussen, in een crème voor een massage of in bad.

 

Bron: Superrenovatie.nl

Geef een reactie