Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Thuis, Tuin

Welke garagedeur past bij jouw huis?

Houten-garagedeur-met-ramen.v2

Wanneer je de garagedeur moet vervangen, kun je natuurlijk blindelings voor dezelfde soort deur kiezen, maar het is ook een goed moment om de andere mogelijkheden te onderzoeken. De markt van garagedeuren heeft zich namelijk flink ontwikkeld, waardoor er vele modellen beschikbaar zijn die misschien wel beter bij je wensen aansluiten dan je huidige deur. In dit artikel bespreken we een aantal populaire garagedeuren, zodat je in hoofdlijnen een goed beeld hebt van wat de markt op dit moment te bieden heeft.

Roldeuren

Roldeuren werden voorheen vooral gebruikt voor bedrijfsmatige  toepassingen, maar tegenwoordig zie je ze overal verschijnen, onder andere in opslagunits. Een moderne roldeur is echter ook geschikt om als garagedeur voor je woning te gebruiken. Sterker nog, als je de garage gebruikt om spullen in op te slaan, dan is een roldeur misschien wel de meest geschikte deur. Het deurblad bestaat namelijk uit smalle deurbladen die verticaal worden opgerold. Op die manier kun je de ruimte in de garage optimaal benutten om spullen neer te zetten. Bekijk hier een overzicht van diverse garage roldeuren.

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur bestaat, net zoals een roldeur, uit smalle deurbladen. Echter, bij dit type deur worden de deurbladen direct onder het plafond gehangen als je hem opent. Het voordeel is dat de deurbladen naar binnen toe open kantelen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of het deurblad je auto raakt als je je auto in de garage gaat parkeert. Sectionale garagedeuren zijn bovendien prima te isoleren, waardoor je geen last hebt van tocht en kou in garage. Ideaal als je er een hobby wil beoefenen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn niet bepaald nieuw, maar tegenwoordig zijn er modellen met een moderne look waardoor ze ook voor moderne woningen een schitterende aanwinst kunnen zijn voor de uitstraling van je woning. Bovendien hoef je het deurblad slechts een stukje open te doen om de garage in en uit te kunnen gaan. Dat is vooral erg praktisch als je iedere dag meerdere keren de garage in en uit wilt gaan. Ook zijn er openslaande garagedeuren waarin een loopdeur is verwerkt.

Zijdelingse garagedeuren

Zijdelingse garagedeuren vormen een variant op de sectionale deuren. Het verschil is dat de deurbladen bij dit type deur horizontaal worden geopend waardoor ze tijdens het openen langs een van de zijmuren worden gehangen. Je moet er dus rekening houden dat je eventuele stellingkasten niet geheel tegen de zijwanden kunt plaatsen, omdat er immers ruimte voor de deurbladen over moet overblijven. Daartegenover staat het voordeel dat je de garagedeur slechts deels hoeft te openen om de garage te kunnen betreden.

Tweedehands garagedeuren

Tot slot willen we je er op wijzen dat diverse bedrijven die zich in garagedeuren hebben gespecialiseerd vaak ook een aanbod aan tweedehands deuren hebben. Overigens hoeft het niet zo te zijn dat een tweedehands garagedeur al jaren oud is. Het kunnen namelijk ook deuren zijn die verkeerd zijn geleverd of enkele kleine beschadigingen hebben, waardoor hij niet als nieuw kan worden verkocht. Wanneer je dus niet teveel geld aan een nieuwe garagedeur wilt uitgeven, kan een tweedehands garagedeur heel interessant zijn.

Geef een reactie