Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Wat zijn de voordelen van oliebranders?

Ben jij bekend met aromatherapie? Dan zal je een oliebrander wel kennen. Het wordt namelijk vaak gebruikt als hulpmiddel voor aromatherapiebehandeling. Oliebranders verdampen de etherische olie en vullen de geur in je hele kamer door deze op te warmen, wat ontspannend en opbeurend werkt.

Aromatherapie kan op verschillende manieren worden gebruikt maar het gaat bijna altijd om etherische oliën toevoegen aan een oliebrander. Vervolgens dient een lont aangestoken te worden (bovenzijde) en als die een tijdje brandt wordt het vuursteentje warm. Hierdoor wordt zuurstof aangetrokken en vermengd met de olie die in de oliebrander zit. Nu wordt de geur van de olie in de ruimte verspreid als een soort parfum. De hoeveelheid geur is op een bepaalt moment voldoende waarop de werking van de oliebrander wordt beëindigd door het afsluiten van de zuurstoftoevoer.

Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende planten en kruiden – meestal uit de stengel – en vangen de ‘essentie’ van de plant op: de geur en smaak, vandaar de naam. Deze oliën hebben verschillende gezondheidsvoordelen en worden daarom al eeuwenlang gebruikt om bepaalde aandoeningen te genezen. Door het gebruik van een oliebrander zal je de etherische oliën ruiken en kunt u aromatherapie beoefenen. De belangrijkste en meest populaire voordelen van een oliebrander zijn:

Neutraliserende werking van nare luchtjes

Veel mensen kennen de luchtverfrissers wel die in een auto zitten of soms in een stopcontact bij mensen in huis. Dergelijke luchtverfrissers geven te weinig geur af om stank/nare luchtjes te kunnen maskeren. Oliebranders werken veel intensiever en kunnen hierdoor heel goed worden ingezet om nare luchtjes of zelfs stank te maskeren. Een oliebrander is dus ideaal om te gebruiken voor luchtjes in huis zoals tabak of door het koken (of nog erger : gourmetten of fonduen).

Verlaging van stress

Waarschijnlijk de grootste reden waarom aromatherapie tegenwoordig wordt beoefend, is de ongelooflijke bijdrage aan het verlichten van stress. Met ons drukke leven kan het genieten van aromatherapie aan het einde van een lange dag je helpen om te ontspannen en je geest (en lichaam) te helpen ontspannen.

Energie boost

Het kan ook energie verhogend werken. Het verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, wat op zijn beurt helpt het energieniveau te verhogen en je geest te stimuleren. Het toevoegen van de juist olie aan de oliebrander zal je lichaam en geest de juiste energie boost geven.
Hoofdpijnverlichting
Bepaalde oliën die worden verbrand door een oliebrander kunnen hoofdpijn verlichten. Zelfs bij migraine!

Betere nachtrust

Mensen die problemen hebben met in slaap komen hebben ook baat bij het gebruik van een oliebrander. Oliebranders zorgen voor een rustige verbranding van bepaalde geuren die bij inademing een bijzondere uitwerking hebben op het lichaam en geest.

Tot slot

Zoals je ziet is het aanschaffen van een oliebrander goed voor lichaam en geest en past in ieders lifestyle. Het geeft dagelijks rust, ontspant en kan hierdoor ook weer een energie boost geven. Wie wil dat nou niet?

Bron: jouwinboedel.nl

Geef een reactie