Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Wat is een goede kantoor airco

Als een kantoorruimte is gevuld met warme lucht, dan vermindert ontegenzeggelijk de productiviteit in de loop van de werkdag. Wellicht een goede reden om voor kantoor een airco te laten plaatsen en zo in een aangenaam binnenklimaat een optimale werkomgeving te creëren. Lees onderstaande tips en informatie rustig doen, het helpt u bij het maken van de juiste keus voor een kantoor airco.

Kantoor airco, wat is het effect ervan?

U moet het belang van een kantoor airco niet onderschatten, immers bij een warm binnenklimaat gaan de prestaties van uw medewerkers achteruit; er is dan sprake van energie verlies, van problemen met de concentratie en in enkele gevallen zelfs problemen met de gezondheid. Mochten de ruimtes in uw kantoor inderdaad (te) warm zijn, dan loont het beslist om actie te ondernemen, zodat u een goed arbeidsklimaat realiseert en zo de prestaties van uw medewerkers op een goed niveau brengt. Het besluit om een kantoor airco aan te schaffen is gerechtvaardigd. Er zijn verschillende systemen te koop voor een kantoor met varieerende prijzen.

Airco, wat doet het apparaat precies?

Een airco brengt de temperatuur van uw kantoor omlaag; het apparaat onttrekt vocht aan de warme lucht, voert dit via een slang af naar buiten of naar een opvangbak en blaast lucht, die met behulp van een koelmiddel is afgekoeld terug in de te koelen ruimte. Met de aanschaf van een kantoor airco kunt u zelf het binnenklimaat prima beheersen.

Wandmodel airco

Voor kleine kantoren is een wandmodel een goede optie, het wordt hoog aan een van de muren bevestigd en blaast de koele lucht in het kantoorvertrek. Het aan de lucht onttrokken vocht wordt ofwel naar buiten afgevoerd of opgevangen in een condensbak.

Kantoor airco met splitsysteem

Dit soort kantoor airco’s heeft twee onderdelen, één onderdeel wordt in het vertrek geplaatst of gehangen, een ander onderdeel wordt buiten gemonteerd. De onderdelen zijn door een slang verbonden waardoor het onttrokken vocht wordt afgevoerd. Wilt u meerdere vertrekken koelen, danis het mogelijk om op het buiten gemonteerde onderdeel meerdere binnenunits aan te sluiten! Een ander bijkomend maar zeker niet onbelangrijk voordeel van een kantoor airco met splitsysteem is het feit, dat in het buiten geplaatste onderdeel zich de condensator bevindt, hetgeen betekent dat u binnen geen hinder van geluid producerende onderdelen heeft. Ook zijn de kosten met een splitsysteem bij koeling van meerdere ruimten lager  dan bij plaatsing van een kantoor airco in ieder vertrek apart.

Kantoor airco in cassettemodel

Speciaal voor kantoorruimten voorzien van een zogenaamd systeemplafond zijn er de cassettemodellen op de markt gebracht, ze zijn uitstekend in zo’n plafond in te passen en hebben als groot voordeel dat de koele lucht zo zeer gelijkmatig wordt verspreid door uw kantoor.

Een kantoor airco installeren

Een mobiele kantoor airco neerzetten is geen enkel probleem, als er maar stroom in de buurt is; echter, het installeren van een kantoor airco met splitsysteem dient, het is wettelijk vastgelegd, gedaan te worden door een erkend installateur, dit in verband met een mogelijk risico dat het koelmiddel van de airco kan opleveren voor het broeikaseffect.

Geef een reactie