Blog over interieur, decoratie en wonen

Hobby, Inspiratie, Slaapkamer

Tips om je slaapkamer persoonlijk te maken

Een derde van je leven breng je door in bed. De slaapkamer is een plek welke je daarom goed moet inrichten. Het is belangrijk om de slaapkamer zo persoonlijk te maken als mogelijk. Het is belangrijk om ieder element verstandig te kiezen. Hoe kun je de kamer het beste inrichten?

De slaapkamer inrichten

Begin met het tekenen van een plattegrond. De meubels kun je hier dan op de juiste manier plaatsen. Het is goed om de meubels uit te knippen om ze dan heen en weer te schuiven. Het mooie is dat er nu geen zwaar tilwerk gedaan hoeft te worden. Het is ideaal om de kamer zo goed in te richten.

De juiste kleuren

Kies voor de kleuren die jezelf mooi vindt. Het is prettig om de kleuren te kiezen die bij je slaapkamer passen. Zorg dat het allemaal één geheel wordt. Gebruik een kleurkaart om een mix samen te stellen die bij de slaapkamer en de meubels passen. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een mooi behang te kiezen. Het zorgt voor een nog beter geheel van

Een familiefoto

Het is natuurlijk mooi om een familiefoto in de slaapkamer te hebben. Kies voor een mooie foto die je al hebt of laat anders een foto maken (klik hier). Het is natuurlijk mooi om de dag samen met je familie te beginnen. De foto kan op de juiste plek worden gehangen in de slaapkamer.

De juiste accessoires

Naast de juiste inrichting is het ook goed om een paar accessoires in de kamer op te hangen en te gebruiken. Denk aan een mooie lamp in de kamer of een extra leeslamp bij het bed. Wanneer je ‘s avonds nog even in bed wat wilt kijken is dat natuurlijk ook een goede optie. Plaats de televisie aan de wand of op een aparte tafel. 

Geef een reactie