Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Thuis, Tuin

Terrasoverkappingen in alle soorten en maten

Overkapping-met-glaswanden

De afgelopen jaren zijn terrasoverkappingen erg populair geworden in Nederland. Dat komt onder andere doordat tijdens het zomerseizoen de temperaturen steeds vaker zeer hoge waarden bereiken. Tijdens deze dagen zitten mensen graag buiten, maar willen ze niet wegsmelten in de zon. Met een overkapping creëer je een schaduwrijke plek in je tuin, zodat je toch buiten kunt zitten, maar dan wel op een comfortabele manier. Door de toenemende populariteit van terrasoverkappingen is het aantal soorten en modellen dat op de markt verkrijgbaar is aanzienlijk gegroeid. Daardoor kan het soms moeilijk zijn om te besluiten hoe jouw terrasoverkapping en uit moet komen te zien. In dit artikel bespreken we daarom een aantal aspecten die je in je achterhoofd kunt houden als je een model gaat uitzoeken. Zo schaf jij straks de overkapping aan die aan al je wensen voldoet.

Wel of geen zijwanden

Sommige overkappingen worden zonder zijwanden geleverd. Op zich is er niks mis mee, aangezien je op die manier een verkoelend briesje hebt als je onder de overkapping zit. Maar op dagen waarop het wat harder waait is dat niet altijd even prettig. Bovendien is het tijdens de wat koudere dagen zonder zijwanden te fris om buiten om onder de overkapping te zitten.

Ga voor jezelf dus na of je ook op de wat koudere dagen onder je overkapping zou willen zitten. Als dat het geval is, dan raden wij je aan voor een overkapping met zijwanden te kiezen. Maar nog beter is een constructie die geheel omringd is door glazen wanden die je naar wens open en dicht kunt schuiven. Een kwalitatief hoogstaande terrasoverkapping waarmee dit mogelijk is, is de Glasoase van het merk Weinor.

Interne zonwering

Een belangrijk onderdeel van een terrasoverkapping is het dak. Er zijn modellen leverbaar met een dak dat geen daglicht doorlaat. Het prettige is dat op die manier de temperatuur onder het dak aangenamer blijft als de zon fel schijnt. Bedenk wel dat je met een dak dat geen daglicht doorlaat, je woonkamer een stuk donkerder wrodt.

Wil je dat niet? Dan is een dak van glas een betere optie. Bij een dak van glas moet je er wel rekening mee houden dat het op sommige dagen heel snel warm kan worden onder de overkapping. Maar je kunt dat tegengaan door middel van interne zonwering, die je direct onder het glazen dak laat aanbrengen.

Accessoires

Het derde punt dat we willen bespreken zijn accessoires. Er zijn tal van accessoires los te koop die je achteraf op de terrasoverkapping kunt aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sfeervolle led verlichting of een terrasverwarmer. Maar er zijn ook overkappingen verkrijgbaar waarin de accessoires mooi zijn weggewerkt. Hierdoor heb je geen last van lelijke snoeren van de verlichting of van een waterafvoer die niet netjes in de staanders van de overkapping is weggewerkt.

Terrasoverkappingen zijn een schitterende aanvulling op je woning en bovendien heb je er de komende jaren waarschijnlijk alleen maar meer en meer plezier van doordat de zomer ieder jaar wel warmer lijkt te worden. De investering in een terrasoverkapping is voor veel mensen echter vrij hoog. Daarom is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden, op internet reviews van andere eigenaren te lezen en bij een aantal winkels langs te gaan om advies in te winnen. Zo weet je dat jij straks met de glimlach onder je nieuwe overkapping zit en heerlijk van je tuin aan het genieten bent!

 

 

Geef een reactie