Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Mijn favoriete kerstdecoratie

Op 6 december stagneert de optocht van sinterklaas. Er komen geen nieuwe pepernoten of chocoladeletters meer. Het sinterklaasjournaal blijft ook stil, want de kerstman komt eraan. Dan zien we opeens allerlei verrukkelijke kerstkransjes en kerststollen in de winkels verschijnen. Dat is startschot vanaf wanneer we heel het huis mogen gaan decoreren. En jullie hadden natuurlijk niets anders van mij mogen verwachten dan dat ik mijn huis tijdens de kerst extra mooi zou versieren. Ik vind dit namelijk zo leuk om te doen! Kerst heeft hierdoor altijd een speciaal plekje in mij hart. Ieder jaar weer komen er allerlei soorten mooie kerstdecoratie tevoorschijn. Hieronder staan enkele van mijn favorieten. 

Kerstdorp 

Als eerste haal ik de grote tafel uit mijn schuur. Daaroverheen leg ik een groot rood doek. Hierop kan ik heel mijn collectie kerstminiaturen uitstallen. Ieder jaar ben ik een lekker middagje zoet met het opbouwen van mijn kerstdorp. Ieder kersthuisje krijgt een andere plaats dan vorig jaar. Zo staat er iedere Kerst een nieuw kerstdorp in mijn woonkamer. Ook is het de traditie om ieder jaar weer een aantal Lemax huisjes te kopen. Sowiezo één voor mijzelf zodat ik mijn eigen kerstdorp kan uitbreiden en dan ook een paar voor mijn familie en vrienden. De huisjes zijn ook veel te schattig om te laten staan. Als ik het nieuwe huisjes een plek heb gegeven in het dorp zal ik het volledig aansluiten op stroom zodat alle lichtjes in de huisjes branden, er muziekjes afspelen en er zijn zelfs onderdelen die kunnen bewegen. Hierdoor komt het dorp helemaal tot leven en wordt mijn huis gehuld in een feestelijke kerstsfeer.  

Kerstboom 

Geen kerst kan compleet zijn zonder kerstboom. Een kerstboom is iconisch voor de kerst, die kan gewoon niet weggelaten worden. Begin december kopen we altijd een kerstboom die we vervolgens helemaal optuigen met kerstballen, slierten en natuurlijk een prachtige ster. De kinderen vinden het leuk om chocolade en zuurstokken in de boom te hangen. Als er leuke kerstkaartjes van familie komen hang ik ze ook altijd in de kerstboom. De tafel met het knusse kerstdorpje en de volgeladen kerstboom zijn mijn twee favorieten decoraties voor de kerst. Het zijn namelijk echte blikvangers waarvan mijn huis meteen in een feestelijke sfeer komt.  

Geef een reactie