Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Verhuizen

Mijn ervaring met het verhuizen in de buurt van Amsterdam

verhuizen

Ik ben verschillende keren verhuisd in de buurt van Amsterdam en vandaar dat ik dit artikel schrijf om u wat meer te vertellen over verhuizen, de kosten ervan en natuurlijk geef ik u nog wat tips bij verhuizen wat ons als gezin heel erg heeft geholpen.

Onze ervaring met verhuizen

Wij vonden het een spannend proces om te gaan doen. Onze oude woning was echt tot een thuis geworden en dat moesten we dan maar achterlaten. Onze nieuwe woning was net buiten Amsterdam en eerst woonden wij met ons gezinnetje in Amsterdam zelf. We vonden een woning die aanzienlijk groter was dan die we eerst hadden en wij wilden graag nog een kindje krijgen, vandaar dat we zijn gaan verhuizen.

We hadden een verhuisbedrijf uit Haarlem, een verhuisbedrijf uit Amsterdam en verschillende verhuizers uit Amstelveen benaderd en uiteindelijk gekozen voor een verhuisservice uit Amsterdam om bij onze verhuizing te assisteren.

Wij vonden het belangrijk om alles van tevoren goed geregeld te hebben. Vandaar dat we onze labradoodle hondje al bij onze ouders hadden gebracht en onze dochter ook. Toen begon de voorbereiding. Als eerste gingen wij natuurlijk verhuisdozen aanschaffen, deze inpakken en dan klaarzetten voor de verhuizing. Hier komt tip 1, doe dit goed! Inpakken kunt u zoveel tijd mee besparen bij het uitpakken en opnieuw indelen van uw nieuwe woning. Als u uw nieuwe huis indeelt in verschillende kamers en dit ook op de desbetreffende verhuisdozen plaatst, kunt u gemakkelijk tijd besparen omdat alles dan gelijk op de goede plek gezet kan worden.

Daarnaast adviseer ik om al uw inboedel te inventariseren voordat u gaat inpakken. Wat wilt u behouden en wat kan er net zo goed weg worden gegooid of verkocht worden. Dit scheelt dan heel erg veel gesjouw voor niks.

Kosten van een verhuizing

Naast de verhuizing zelf moet u ook rekening houden met andere kosten die u toch zal moeten betalen. Een grote kostenpost is de kosten koper. Deze kosten heeft u altijd bij het kopen van een huis. Houdt dit geld dus altijd apart.

De kosten van verhuizing kunnen worden opgedeeld in verschillende factoren. Om te beginnen zijn er kosten die moeten worden gemaakt voor de tijd dat de verhuizers van het verhuisbedrijf zich inzetten voor uw verhuizing. Daarnaast ook voor de apparatuur dat gebruikt wordt, de verhuiswagen, verhuislift en wellicht ook een verhuislift. Andere kosten die gemaakt kunnen worden zijn de kosten die het verhuisbedrijf per verhuizing rekent en natuurlijk de kosten voor de afstand die overbrugt moeten worden door het verhuisbedrijf.

Overige tips

Ik zou u naast de voorbereiding en de inventarisatie ook van tevoren al van alles regelen. Zo kunt u uw post, rekeningen en televisie plus telefoon contracten overschrijven. Dit scheelt bij de verhuizing dat u daar zich niet meer mee bezig hoeft te houden.

Het is ook belangrijk om als u van gemeente gaat wisselen, u in te schrijven bij de nieuwe gemeente en uit te schrijven bij uw oude gemeente. Dit is wettelijk zelfs verplicht in Nederland. Verhuizen naar het buitenland is natuurlijk een ander proces en daarvoor adviseer ik u goed in gesprek te gaan met een verhuisbedrijf die ervaring heeft daarmee en weet wat er moet gebeuren.

Geef een reactie