Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Tuin

Markiezen als buitenzonwering

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor markiezen gekozen als het aankomt op zonwering. Markiezen zijn heel erg geschikt als zonwering maar kunnen ook heel effectief zijn tegen de regen. Wat ook een groot pluspunt is als je ervoor kiest om markiezen te kopen is dat deze aan de zijkanten gesloten zijn. Dit zorgt er ook voor dat er geen zon langs de zijkanten komt. Vaak is een markies niet duurder dan een oprolbaar uitvalscherm van dezelfde kwaliteit en afmetingen, dit is natuurlijk ook een groot pluspunt.

Markiezen met een houten frame

De frames van markiezen zijn beschikbaar in verschillende materialen. Allereerst kun je kiezen voor een markies met een houten frame. Hierbij kun je natuurlijk kiezen uit verschillende houtsoorten. Houtsoorten zoals grenen hout, hardhout en vurenhout. Een heel groot voordeel aan markiezen met een houten frame is dat deze markiezen dan een hele klassieke uitstraling hebben en dus ook vaak erg goed passen bij woningen die ook voldoen aan deze uitstraling. Helaas zitten er net als voordelen ook nadelen aan markiezen met een houten frame. Dat is namelijk dat deze markiezen ook meer onderhoud nodig hebben. Hout is namelijk minder duurzaam dan wanneer je kiest voor markiezen met een aluminium frame. Hierdoor is het wel nodig om meer tijd te besteden aan het onderhoud zodat je er ook daadwerkelijk langer plezier van hebt.

Markiezen met een aluminium frame

Naast markiezen met een houten frame, kun je er ook voor kiezen om markiezen te nemen met een aluminium frame. Het grote voordeel van een markies met een aluminium frame is dat deze soort markiezen heel erg duurzaam zijn, omdat aluminium zelf ook erg duurzaam is. Daarnaast zijn aluminium frames ook veel makkelijker te onderhouden dan houten frames. Dit komt mede omdat je bij het reinigen van een aluminium frame aan een vochtige doek genoeg hebt. Het nadeel van een aluminium frame is wel dat dit soort frames niet bij alle woningen passen. Als je bijvoorbeeld een boerderij hebt of een klassieke woning dan past een markies met een aluminium frame hier vaak niet zo goed bij. Markiezen met een aluminium frame passen vaak het beste bij modernere woningen.

Wat kosten markiezen?

Omdat natuurlijk elke woning ander is en dus de markiezen ook in andere maten gemaakt moeten worden kunnen de prijzen erg verschillen. Het is daarom verstandig om altijd eerst rond te kijken om zo de verschillen tussen de prijzen te kunnen vaststellen.

Geef een reactie