Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Je woning als nieuw met gevelbekleding

Uitgekeken op je woning, maar verhuizen zit er niet in? Maak dan je woning weer als nieuw door je gevel te bekleden. Je woning krijgt direct een nieuwe uitstraling en daarnaast is je gevel tevens beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Je kunt dus alle kanten op en er is voor iedereen wel wat geschikts. Meer weten? lees dan rustig verder.

De voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding is een extra laag over de bestaande buitengevel. Deze bekleding biedt veel voordelen. Ten eerste krijgt je woning direct een nieuw aangezicht. Een frisse nieuwe gevel in misschien wel een geheel andere kleur. Daarnaast biedt gevelbekleding extra bescherming voor de originele gevel. Hierdoor is het impregneren van de gevel minder snel noodzakelijk en is ook onderhoud prima uit te stellen. Een ander belangrijk voordeel van gevelbekleding is de isolerende werking. De warmte in de woning blijft beter behouden in de winter en op warme zomerdagen krijgt de warmte minder kans om via de gevel naar binnen te komen. Je kunt met gevelbekleding vele kanten op. Of je nu voor kunststof kiest, juist voor hout gaat of een natuurlijke gevelbekleding wilt creëren, deze voordelen kun je in ieder geval alvast in je zak steken.

Houten gevelbekleding

Met hout creëer je een echte authentieke uitstraling. Het nadeel van hout is echter dat het veel onderhoud vergt. Je kunt geïmpregneerde planken gebruiken, maar ook deze hebben na verloop van tijd een beits of verf nodig. Er zijn verschillende soorten hout met elk hun specifieke eigenschappen. Waar de ene soort wel 20 jaar meegaat, is de andere houtsoort na 5 jaar al aan vervanging toe. Laat je dus goed informeren wanneer je jouw gevel wil voorzien van houten gevelbekleding.

Kunststof gevelpanelen

Een goed alternatief voor het hout, is kunststof. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in een houtlook, waardoor het moeilijk van hout te onderscheiden is. Kunststof is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en schilderen is niet nodig. Daarnaast is deze soort gevelbekleding onderhoudsarm en maak je het eenvoudig schoon met een sopje en doekje. Kunststof kent een lange levensduur en is goed weerbestendig. Dat betekent dat je met deze gevelbekleding vele jaren vooruit kunt.

Een natuurlijke gevel

Wil jij een groene gevel? Dan is dat ook mogelijk. Laat een mooie klimplant jouw gevel begroeien en creëer zo een zeer duurzame gevel. Uiteraard duurt het even voor het groen de hele gevel bedekt en is bijsnoeien noodzakelijk om goten en kozijnen vrij te houden, maar dat is het zeker waard. 

Geef een reactie