Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Je baby dragen in een draagzak

Kinderwagens zijn populair, maar wat als jij je baby dicht bij je wil dragen? Er zijn ouders die dan kiezen voor een draagzak. Met een draagzak baby kun je jouw baby op een natuurlijke, gemakkelijke en veilige manier dicht bij je dragen. Een draagzak is zeer praktisch. Vaak gebruiken ouders draagzakken wanneer ze op pad gaan met het openbaar vervoer, gaan wandelen of boodschappen gaan doen. Het is veel gemakkelijker om met een draagzak door drukke plekken heen te lopen, dan wanneer je dit met een kinderwagen doet.

Belang voor de baby

Naast dat een draagzak voor jou als ouder fijn is, is het voor je baby ook heel prettig. Je kind wordt goed ondersteund en daarnaast werken de bewegingen tijdens het wandelen vaak ontspannen. Bovendien ziet een baby de wereld vanuit een heel ander perspectief. Zij worden bijvoorbeeld vaker aangesproken door andere volwassenen, doordat zij eerder zichtbaar zijn dan wanneer ze in de kinderwagen liggen. Je kind leert hierdoor sneller over verbale en non-verbale communicatie. Ten slotte is het natuurlijk ook heel fijn voor je baby om dicht bij je te zijn. Jouw geur en lichaamswarmte geven rust aan je kind

De juiste houding

Een draagzak heeft dus veel voordelen. Echter is het wel belangrijk dat jij en je kind een juiste houding hebben. De draagzak moet voor een ergonomische houding zorgen, maar hoe kom je erachter of een draagzak deze heeft? Voor je baby is het belangrijk om groot zitvlak en ondersteuning tot aan de knieholten te hebben. Voor jou als ouder is het van belang dat het gewicht van je kind goed verdeeld is. Draagzakken met een ergonomische houding verdelen het gewicht van je kind op de juiste manier over jouw schouders en heupen. Op deze manier krijg je geen last van de rug. Ergonomische draagzakken zijn onder andere verkrijgbaar bij draagzak.nl.

Geef een reactie