Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Inspiratietips voor de aankleding van je huis

De inrichting van je huis laat zien wat voor persoon je wil zijn en wat voor persoon je bent. Wanneer mensen een beetje chaotisch zijn zie je dat vaak terug in hun woninginrichting. En mensen die erg zakelijk zijn en graag de touwtjes in handen willen hebben, hebben vaak een moderne en strakke woninginrichting. Ga je binnenkort een huis kopen en heb je inspiratietips nodig voor de aankleding van je huis? Lees dan gauw dit artikel waarin we twee soorten woninginrichtingen beschrijven en tips meegeven. 

Knusse en stijlvolle inrichting met deze accessoires

Houd je ervan om gezellige en knusse woonkamer te hebben? Waar je na een lange werkdag met uitgestrekte benen op een zachte bank kan liggen. Dan zullen de onderstaande inspiratietips zeker passen bij jouw droominrichting. 

1. Gordijnen met een printje

Gordijnen houden niet alleen het licht van buiten tegen maar geven ook een persoonlijke sfeer aan de woonkamer. Kies voor gordijnen met een leuk printje in de kleur van de bank of stoel. Wanneer er gekozen wordt voor een lichte kleuren ziet het er gelijk een stuk knusser uit dan bij donkere kleuren. Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen, neem dan een kijkje op deze website

2. Kussens op de bank

Eigenlijk kan je nooit genoeg kussen hebben op de bank. Niet alleen zorgen kussens voor een vrolijke en comfortabele uitstraling van de bank. Maar is het natuurlijk ook hartstikke fijn om veel zachte kussens te hebben op de bank. Bij het uitkiezen van kussens, ga voor een vrolijke kleur wat past bij de kleur van de bank. 

3. Een sprei of deken 

Net zoals kussens op de bank zorgt een sprei of een deken ook voor een knusse uitstraling. Wat ook erg leuk is, is een mandje naast de bank waar je 1 of 2 dekentjes in kan doen. Leg de sprei over de leuning van de bank neer zodat het er extra stijlvol uitziet. 

4. Kaarsen voor de sfeer

Bij een knusse en stijlvolle inrichting van de woning horen natuurlijk kaarsen. Een mens kan nooit genoeg kaarsen hebben in huis. Kaarsen zorgen zowel voor een romantische als knusse sfeer en geven daarnaast ook nog eens warmte af. 

Strakke en moderne inrichting

Liever geen knusse en stijlvolle inrichting maar eerder een strakke en moderne? Volg dan de onderstaande tips. 

1. Kies voor zwart, grijs of wit

Bij een strakke en moderne inrichting wordt er vaak gekozen voor de kleuren zwart, grijs of wit. Vaak kan er ook een combinatie gemaakt worden tussen 1 of 2 van deze kleuren. Andere  ‘’vrolijke’’ kleuren worden vaak buiten beschouwing gelaten. 

2. Simpel interieur 

Een strak interieur zal er in sommige ogen simpel uit zien. Dit komt omdat er weinig tot geen accessoires en prularia in de woonkamer te vinden is. Wellicht dat er 1 schilderij aan de muurt hangt maar verder zal er in een strakke woonkamer niks aan de muur hangen. 

4. Tapijt op de grond

Bij de bank zal er vaak een zacht wit of grijs tapijt op de grond liggen. Dit geeft nog een klein beetje een knusse uitstraling in de moderne en strakke woonkamer. Ook voor het tapijt geldt dat de kleur moet passen bij de andere kleuren in huis. Kies niet ineens voor een rood tapijt want dan ziet het huis er niet meer strak uit. 

Geef een reactie