Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Thuis

Hoe verhuis je de grote meubels en artikelen die je bezit?

verhuizen

Ik krijg vaak de vraag, hoe kan ik nou het beste mijn grote meubels en artikelen verhuizen? Wasmachine verhuizen, koelkast verhuizen of een piano verhuizen. Het is een lastig proces en in dit artikel ga ik u daar wat meer over vertellen.

Verhuizen van grote artikelen

In mijn geval ben ik meerdere keren verhuist en daar dus ook te maken gehad met het verhuizen van mijn grote witgoed apparaten en ook grote artikelen. Ik heb twee verschillende dingen gedaan om het te verhuizen. De eerste keer toen ik van mijn starterswoning naar mijn tweede huis ging verhuizen heb ik alles zelf met twee vrienden verhuist. Ik had een piano van mijn vriendin in mijn starterswoning, een wasmachine, droger, een grote zware bank en drie stoelen. Dit was nog niet alles, want we hadden ook nog vier eettafel stoelen en natuurlijk een eettafel.

Wij hadden met ze drieën vrij weinig verstand van verhuizen, maar vonden het wel een leuk idee om gewoon te regelen. Wij hadden allemaal vakantie en daarom kon het allemaal. We hadden een grote bus gehuurd waar we alles mee zouden gaan verhuizen. We hadden alles losgekoppeld en de stroom ervan afgehaald.

Ik woonde in een huis met twee verdiepingen en een redelijk klein trapgat waardoor het een uitdaging zou zijn om alles goed te kunnen verhuizen. Maar wij met onze grote mond, zouden het wel even makkelijk voor elkaar gaan boksen. Mijn vriendin en een paar van haar vriendinnen hadden al met de bus en wat andere auto’s alle dozen al naar het nieuwe huis gebracht, alleen nu moesten wij als mannen nog onze plicht doen.

Laat ik u zeggen, als u het gaat doen. Doe het met minimaal drie vrienden. Wij hebben een hele dag gedaan over alles naar beneden verplaatsen en in de verhuiswagen plaatsen. Het was veel moeite, veel tillen en er zijn wat dingen beschadigd. Ik adviseer daarom eigenlijk om een lift in te huren. Als u een lift in gebruik heeft kunt u makkelijk van elke verdieping af, de zware artikelen verhuizen.

De tweede keer dat ik ging verhuizen maakte ik gebruik van student verhuizers. Deze service bestond uit studenten die al veel ervaring met verhuizen hadden, heel enthousiast waren om te werken en ook naar mijn mening keihard werkte. Deze hadden ook verstand van het loskoppelen, verplaatsen, verhuizen en weer monteren van mijn apparaten. Het koste meer geld om het te verhuizen allemaal, maar ook veel minder moeite en problemen. Schadeloos was mijn gehele inboedel verhuist en weer op de goede plek gezet!

Advies

Mijn advies aan jullie is om toch goed de mogelijkheden te bekijken om in zee te gaan met een verhuisbedrijf die voor u het kan regelen. Ik heb erg veel moeite moeten doen, om alles te kunnen verhuizen en achteraf had ik liever wat meer betaald en dan door een verhuisbedrijf het te laten doen. Toch was het ook wel weer een leuke ervaring om zelf een keer alles te verhuizen. Ook al was de nieuwe bewoner van ons oude huis, er iets minder blij mee. Het trap gat was iets minder mooi dan voor de verhuizing.

Geef een reactie