Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Het leukste moederdag cadeau: een sieraad

Wat vliegt de tijd! Sinds we in de Corona pandemie terecht zijn gekomen lijkt iedere maand met een week voorbij. We zitten inmiddels dan ook alweer halverwege april, wat betekent dat het bijna moederdag is. Op 9 mei 2021 zetten we alle mama’s van Nederland in het zonnetje. Dit jaar mag je haar extra verwennen, want wat heeft ze als mama, juf, gymjuf en natuurlijk naast haar (thuiswerk)baan een hoop achter de rug. De sterke, lieve en grappige mama’s van Nederland verdienen een dikke pluim!

Wil je haar nou eens echt goed verrassen? Geef een sieraad cadeau. Dit is een blijvend cadeautje waarmee ze haar lieve gezin altijd dichtbij kan dragen. Je kunt veel sieraden tegenwoordig namelijk laten graveren. Denk hierbij aan de initialen van het hele gezin, de namen of geboortedata van de kids of symbolen als hartjes, sterretjes en infinity tekens. Zo is het sieraad altijd helemaal uniek en persoonlijk. Ongetwijfeld een cadeautje waarvan ze gaat stralen!

Oke, sieraden dus. Maar waar begin je? De (online) sieradenwereld is enorm en de keuzes vliegen je om de oren. De eerste stap is om te bepalen welk sieraad je cadeau wilt doen; een stoere naam armband, een unieke moederdag ketting of een persoonlijk ring. Wanneer je dit hebt bepaald, is het belangrijk om na te denken over de gewenste kleur (materiaal) en maat. Draagt mama het liefst (rose)goud- of zilverkleurige sieraden? En ga je dan voor echt zilver of verguld, of liever voor de RVS materialen. Beide zijn ontzettend mooi en stevig, het verschil zit ‘m in de prijs.

Wanneer je bovenstaande op een rijtje hebt gezet, kun je beginnen met personaliseren. Wil je een gravure in het sieraad, en zo ja, wat dan? Een moederdag cadeautje geef je natuurlijk namens partner & kids, dus het is leuk wanneer deze initialen of namen in het sieraad terug komen. Houd je het liever wat subtieler, ga dan voor geboortesteentjes. Deze staan symbool voor de geboortemaanden van de kids, partner en eventueel mama. Natuurlijk kun je ook nog een boel losse bedeltjes toevoegen aan een ketting of armband. Is mama gek van paarden, lieveheersbeestjes of iets anders? Voeg symbolisch een bedeltje toe & het sieraad is compleet. Succes gegarandeerd!

Geef een reactie