Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Thuis, Wonen

Het juiste materiaal kiezen voor jouw salontafel

Echt echte trendy woonkamer bevat altijd comfortabele stoelen, een fantastische bank en een stijlvolle salontafel. Deze zijn idealiter allemaal gecombineerd met unieke details. Geloof het of niet, maar de salontafel is een van de meest essentiële elementen in de woonkamer. Het vervult een praktische functie, maar is tegelijkertijd esthetisch. Maar welk materiaal wil jij nu eigenlijk gebruiken voor de salontafel? Laten we de opties eens doornemen.

Hout

Iedereen weet dat houten meubels nooit uit de mode raken. Maar niet altijd past hout – of alle houtsoorten – in de woonkamerstijl. Zeker niet als het gaat om zo’n centraal meubelstuk als de salontafel. Maar indien je deze materiaalsoort kan gebruiken, is een salontafel met plank echt een tof idee! Ben je toch verliefd geworden op deze salontafel, maar past hout niet bij jouw interieur? Dan kan je deze ook krijgen in metaal, glas of marmer!

Glas

Glas is een uitstekende oplossing voor zowel traditionele als moderne ruimtes. Stel dat je salontafel niet het centrale element van de woonkamer is. Dan is een glazen blad met een afwerking die goed aansluit bij de rest van het meubel een ideale oplossing. Combineer dit met een ronde vorm en je salontafel past echt bij 2021. Onze favoriet? Dat is natuurlijk een zwarte ronde salontafel met glas. Makkelijk om te stijlen en ideaal voor kinderen en huisdieren!

Marmer

Meubels gemaakt van marmer zijn behoorlijk luxe en een echt statement stuk in je woonkamer. Hiernaast is dit materiaal ook erg duurzaam, maar heeft het de juiste zorg en zorgvuldig gebruik nodig. Misschien is dit niet het meest verstandige materiaal om te kiezen wanneer je jonge kinderen hebt of zelf onhandig bent.

Staal

Er is veel vraag naar staal als het gaat om interieurontwerp, omdat het een luxueus element aan de kamer toevoegt en het is ook behoorlijk veelzijdig. Sterker nog, een stalen salontafel past in veel interieurstijlen, zoals een loft, industrieel, Scandinavisch, hi-tech en modern. Dus vast ook in de jouwe!

Geef een reactie