Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Wonen

Het belang van een loodgieter voor leidingwerkzaamheden

Loodgieter

Wanneer je voor een renovatie van een woning kiest, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je woondecoratie aan te passen, maar je kunt ook voor een complete verbouwing kiezen. Bij zo’n verbouwing kun je bijna niet aan het uitvoeren van leidingwerkzaamheden ontkomen. Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van de badkamer, waarbij je mogelijk een nieuw toilet wilt plaatsen, een nieuwe douche wilt laten installeren, enzovoorts. Datzelfde geldt voor een renovatie van de keuken, waarbij een gootsteen mogelijk op een andere plek in de keuken komt. Wat maakt dat het zo belangrijk is om voor deze werkzaamheden een loodgieter in te schakelen?

Kans op lekkages bij leidingwerkzaamheden is groot

De voornaamste reden om een loodgieter in te schakelen bij leidingwerkzaamheden, is het feit dat de kans op lekkages relatief groot is. Denk bijvoorbeeld aan lekkages die ontstaan als de leidingstukken niet goed op elkaar aangesloten worden. Er ontstaat hierbij speling, waarlangs het water uit de leidingen kan druppelen. Eenmaal buiten de leidingen trekt het vocht in je keuken, in de badkamervloer of -wand, enzovoorts. Dit resulteert in verschillende vormen van waterschade, zoals schimmel- en zwamvorming of rottende plekken in houten constructies.

Een loodgieter beschikt over de benodigde ervaring om dergelijke vormen van schade zo goed mogelijk te voorkomen.

Advies van een ervaren loodgietersbedrijf

Naast de vakkundige uitvoering van leidingwerkzaamheden, kan een loodgietersbedrijf je van persoonlijk advies voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het advies wat een loodgieter kan geven over de manier waarop je de leidingen in huis het beste kunt verleggen. Mogelijk heb je hier zelf al plannen voor gemaakt, maar blijken dat niet de meest logische opties te zijn! Door je te laten informeren over de mogelijkheden bij een renovatie van de keuken of badkamer, ben je verzekerd van de beste en goedkoopste oplossing. De decoratie kun je vervolgens weer zelf doen!

Bron: loodgieter uit Utrecht

Geef een reactie