Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Grote wandklok

Je kunt een heel grote wandklok nemen omdat je ogen wat minder worden en je toch steeds graag wilt weten hoe laat het precies is. De meeste mensen kiezen echter voor een grote wandklok vooral als decoratieartikel, als eyecatcher op die kille, witte wand. Dat de klok de tijd laat zien is mooi meegenomen.

Passend bij elke woonstijl

De grote wandklok is de oplossing voor die ene lelijke muur die je maar niet echt bij de rest van je woonkamer wist te betrekken, wat je ook probeerde. Door de grote wandklok kan er op fraaie wijze invulling gegeven worden aan de wand, die meteen de meest opvallende wand van je kamer wordt. En het mooie is, je koopt heel eenvoudig een wandklok die bij de rest van je interieur past en aansluit bij je woonstijl, want de grote wandklok heb je in vrijwel alle denkbare uitvoeringen en met leuke en opvallende details.

Romeinse cijfers

Hout, metaal, in moderne en industriële look en van aluminium. Met glasdelen of uitgevoerd met een heus kompas. Je komt het allemaal tegen in het groot aanbod grote klassieke wandklokken dat voor je beschikbaar is. Wil je écht iets bijzonders dan zou je zeker die klokken met bewegende delen moeten overwegen. Met raderwerkjes en een zichtbaar uurwerk bijvoorbeeld. Ook wat betreft de aanduiding van de cijfers kun je spelen. Kies je voor vier cijfers of heb je toch liever Romeinse cijfers aan de wand? Kies jij eerder voor druk of geef je toch maar de voorkeur van minimalistisch? Voor twee wijzers en de muur als achterwand van de klok? Een even simpele als fraaie manier van muurdecoratie. Hoe simpel kan het soms zijn?

Klok geeft rust

Een klok aan de wand kan rust geven aan je interieur en aan de andere kant juist voor schwung zorgen. De klok zal in elk geval meteen de aandacht trekken en daarvan kun je profiteren door elementen van de klok ook in de rest van je interieur terug te laten komen. En zo kun je heerlijk combineren met de wandklok.

Bevestig de klok op de juiste wijze

Besteed wel aandacht aan de bevestiging van de grote wandklok, want dit is toch iets anders dan even een klokje aan de muur in de keuken hangen. Zorg dat je grote klok op de best denkbare wijze bevestigd is, het zou zonde zijn om ’s morgens te struikelen over de Romeinse cijfers op de grond. Bezuinig dus nooit op bevestigingsmateriaal en informeer vooral naar de mogelijkheden om de klok stevig aan de wand te maken. Een prachtige, dure klok aanschaffen en bezuinigen op het monteren van die klok, dat is niet heel erg verstandig.

Leer je kinderen klokkijken

Hangt de wandklok? Probeer er dan eens achter te komen of je (klein)kinderen nog wel klok kunnen kijken, want die noodzaak is er immers sinds de opmars van de smartphone niet echt meer. En beheersen ze dit niet? Dan leer je ze dat op de best denkbare wijze met de enorme wandklok in je woonkamer.

Geef een reactie