Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Geef jij een etentje thuis? Zo zorg je voor een feestelijk gedekte tafel

Geef jij binnenkort een etentje thuis voor goede vrienden of familie? Dan is een prachtig gedekte tafel onmisbaar. Een mooi gedekte tafel zorgt voor een goede sfeer, laat het eten nog beter tot zijn recht komen en maakt het een avond om nooit te vergeten. Weet jij niet goed hoe jij jouw tafel een feestelijke uitstraling kunt geven? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tafellinnen: Het belang van een goede basis

Tafellinnen vormt de basis van een mooi gedekte tafel. En aangezien een goed begin het halve werk is, is het belangrijk dat jouw tafellinnen schoon, netjes en volledig is, past bij de kleuren en stijl van jouw interieur en de aandacht niet afleidt van het heerlijke eten. Kies daarom altijd voor een tafellaken en eventueel bijpassende tafelloper en servetten in een rustige aardetint. Wil jij een klassieke tafel creëren? Dan is wit, crème of een andere lichte kleur de beste keuze. Ga jij voor een edgy of stoere gedekte tafel? Dan kan je ook kiezen voor een donkerdere kleur, zoals zwart, antraciet, marineblauw of donkergroen. Beschik jij niet over mooi tafellinnen en wil je een mooi set aanschaffen? Tafellinnen bestel je eenvoudig bij een tafelkleed webshop. Een tafelkleed webshop heeft tafellinnen in allerlei stijlen en kleuren, zodat er voor elke situatie een passende oplossing geleverd kan worden.

Servies, bestek en glaswerk: De kracht van eenheid

Servies, bestek en glaswerk zijn één van de belangrijkste onderdelen van de tafel. Ze zorgen ervoor dat jouw gasten netjes en comfortabel van het eten kunnen genieten. Om de uitstraling van de tafel te behouden is het belangrijk dat al deze elementen bij elkaar passen. Maak altijd gebruik van één soort servies en zorg dat iedereen dezelfde glazen en hetzelfde bestek heeft. Wil jij dat het geheel niet onder doet voor een restaurant? Dan is het tevens aan te raden om je te houden aan de officiële etiquette voor het dekken van een tafel. Zo creëer je eenheid en gelijkheid en blijft de uitstraling van de tafel netjes en feestelijk.

Decoratie: De puntjes op de ‘i’

Om jouw tafel helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om deze te decoreren. Prachtige gevouwen servetten, stijlvolle naamkaartjes, een mooi bloemstuk of een op maat gemaakte menukaart kunnen jouw tafel net dat beetje extra geven en veel sfeer creëren. De mogelijkheden op het gebied van tafeldecoratie zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop. 

Geef een reactie