Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Elke bloem én kleur heeft een andere betekenis

Veel mensen laten een wel eens een bosje bloemen bezorgen bij een vriend, familielid of geliefde. Vaak wordt er niet goed nagedacht over de kleur van de bloem. Maar wist je dat de betekenis van bloemen vaak passend is voor veel verschillende gelegenheden? In dit blog bespreken we een aantal bloemen en hun betekenis, zodat jij zeker weet dat jij de juiste bloemen laat bezorgen!

Rozen

Laten we beginnen met de meest bekende soort bloem. Een roos is bij uitstek de perfecte bloem om te vertellen dat je van je geliefde houdt. Maar wist je dat er ook nog een betekenis zit aan de verschillende kleuren rozen? Zo is een oranje roos dat een teken dat je ‘in vuur en vlam’ staat. En een blauwe roos staat in het teken van vervoering. Zorg ervoor dat je niet voor de zwarte roos kiest! Dat betekent namelijk dat je de relatie met die persoon wilt gaan beëindigen.

Tulp

Tulpen zijn verkrijgbaar in een prachtig mooi palet aan kleuren. Maar net als bij de rozen, heeft iedere kleur van de tulp een eigen betekenis. Let hier dus goed op! Over het algemeen staat de tulp voor ‘liefde en succes’. De rode tulp geeft aan dat je de ander graag ziet. Wil je de ander toch wat minder vaak zien? Kies dan voor de gele tulp. Die geeft aan dat ‘de liefde onmogelijk’ is.

Verschillende kleuren

Bloemen zijn natuurlijk te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Naast dat elke bloem een andere betekenis heeft, hebben kleuren ook nog een eigen symbolische betekenis:

  • Wit staat voor puurheid, maagdelijkheid en volmaaktheid;
  • Geel staat voor energie, vreugde, warmte of een nieuw begin;
  • Oranje staat voor plezier, vrolijkheid of energie;
  • Rood staat voor liefde, passie, romantiek of daadkracht;
  • Roze staat voor romantiek, blijdschap en onschuld;
  • Paars staat voor ernst en rouw;
  • Blauw staat voor goddelijkheid, mach en onschuld;
  • Groen staat voor vruchtbaarheid, welvaart en hoop.

BoeketCadeau

Wie vindt het niet leuk om een bos bloemen te ontvangen? Bloemen laten bezorgen is met BoeketCadeau nog nooit zo leuk geweest! Kies ervoor om een persoonlijk kaartje of een ander soort cadeautje toe te voegen aan jouw bestelde bos bloemen. Heb je voor 23:59 uur besteld? Dan wordt jouw bestelling de volgende dag al bezorgd! Neem een kijkje op de website van BoeketCadeau of neem contact met ze op!

Geef een reactie