Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Tuin

Een vlaggenmast kerstboom voor een sfeervolle tuin

De vlaggenmast kerstboom

Kerst is voor velen een van de leukste periodes van het jaar. Naast vrienden, familie en eten kan de gezelligheid niet ontbreken. Eén van de grootste sfeermakers rond en op kerst is de gezellige kerstverlichting. Al weken voor kerst lichten de winkelstraten zich op om de donkere dagen te doorbreken en de kerstsfeer door te voeren. Lampjes en vlaggenmasten, dat zijn de twee elementen die de vlaggenmast kerstboom hebben gevormd. De basis bestaat uit een vlaggenmast, vanuit deze vlaggenmast worden vervolgens kabels met lampjes gespannen tot aan de grond om zo de vorm van een ware kerstboom te creëren. Fairybell is verreweg de grootste producent van deze vlaggenmast kerstbomen, zij produceren hun kerstdecoratie in ons eigen land. Deze prachtige vlaggenmast verlichting in kerstboomvorm is in meerdere varianten verkrijgbaar bij Vlaggen Unie. 

Waarom een kerstboom van lampjes?

Er zijn veel verschillende redenen om te gaan voor een dergelijke kerstboom van lampjes. Ten eerste ziet het er natuurlijk erg goed uit. Het geeft een warme en magische sfeer af wanneer je de warm witte lampjes aanzet. Je zult versteld staan van het effect dat deze kerstbomen bieden. Een ware eyecatcher waar je ongetwijfeld veel positieve reacties op zult krijgen.

Daarnaast is het een milieuvriendelijk alternatief op een echte kerstboom. Op het eerste gezicht lijkt zo een echte kerstboom misschien helemaal niet zo onvriendelijk voor het milieu, maar in feite is het toch enigszins belastend. De meeste mensen kopen een echte kerstboom om deze slechts een paar weken te gebruiken, daarna worden ze soms letterlijk in de open lucht verbrand. Bij het (grootschalig) kappen van kerstbomen komt veel CO2 vrij, hetzelfde geldt voor het vervoeren van deze grote bomen, helemaal wanneer men elk jaar een nieuwe boom uitkiest. Met een kerstboom van lampjes heb je dit probleem echter in veel mindere mate, gezien deze erg lang mee gaan en dus duurzaam zijn. De verlichte kerstbomen bestaan daarnaast volledig uit ledverlichting, wat het een relatief energiezuinige oplossing maakt. 

Een ander voordeel van een vlaggenmast kerstboom is dat deze zich erg makkelijk laat op- en afbouwen. De vlaggenmast verlichting in kerstboomvorm wordt geleverd in een handzame doos. De verlichting kan direct in de mast gehesen worden. Daarnaast is een dergelijke kerstboom multifunctioneel, de vlaggenmast kun je immers het hele jaar door gebruiken voor verschillende doeleinden. 

Advies voor aanschaf van kerstverlichting

Een kerstboom van lampjes aan een vlaggenmast is kerstdecoratie voor de fanatiekeling die geen genoegen neemt met half werk. Deze prachtige kerstbomen zijn op zijn minst fascinerend en adembenemend. Als je al een vlaggenmast in je tuin hebt staan, komt dat goed uit. Zo niet, dan dien je er eerst één aan te schaffen. Dit kan voordelig in combinatie met een Fairybell. Je hebt voor een dergelijke kerstboom van lampjes verschillende mogelijkheden met betrekking tot de lengte van de vlaggenmast. Je kunt gaan voor 6, 8, 10 of 12 meter. In de langste variant gaan maar liefst 4000 duurzame ledlampjes. De lengte is aan jezelf, houd je het ‘bescheiden’ of steel je de show?

Het is niet erg prettig om elke avond na een lange werkdag de lampjes aan te moeten zetten. Het is hierom aan te raden om er een tijdschakelaar bij te nemen. Deze zorgt ervoor dat de verlichting geheel naar wens geautomatiseerd wordt, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Op het gebied van accessoires is het voor de varianten die 6, 8 of 10 meter hoog zijn ook mogelijk om er een bodemkruis bij te kopen, deze zorgt ervoor dat de kerstboom los van de grond kan blijven.

Geef een reactie