Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Thuis

Een moderne woning bouwen? Hier moet deze aan voldoen!

Een moderne woning bouwen? Hier moet deze aan voldoen!

Vind je alle bestaande huizen maar niets en wil je je eigen moderne woning bouwen? Engel architecten kan je hierbij helpen. De woningen van nu zijn heel anders dan die van vroeger. Het is niet gek dat de moderne, strakke woningen het tegenwoordig erg aan populariteit winnen. Hoewel natuurlijk verschillen zijn tussen de moderne woningen, zijn er ook heel wat overeenkomsten. Dit zijn de belangrijkste kenmerken waar moderne woningen aan voldoen.

Strakke buitenkant

Vergeet alle versiersels en tierlantijntjes van de wat oudere woningen. Wil je een moderne woning bouwen, dan mag je deze heel erg strak maken. Dit geldt zelfs voor het dak. Een plat, recht dak past helemaal bij een moderne woning. Bovendien zijn alle ramen erg strak. Er wordt veel gebruik gemaakt van heel grote, rechthoekige ramen. Er kunnen niet genoeg ramen geplaatst worden. Aangezien de ramen zo groot zijn, moeten de profielen van een sterk materiaal worden gemaakt: aluminium, bijvoorbeeld.

Architect

Het interieur

Ook binnenshuis moet er niet te veel poespas zijn. Alle grote meubels zijn vierkant of rechthoekig. Denk aan een rechthoekige eettafel en rechthoekige eettafelstoelen. Ook de keuken is erg strak. Bovendien is er weinig decoratie te vinden: zelfs de handvaten van de keukenkastjes worden vaak weggelaten. Ook in de badkamer zijn strakke vormen de norm. De badkamermeubels zijn rechthoekig, evenals de wasbak en zelfs het toilet.

Sobere kleuren

In moderne, strakke huizen zie je veel sobere kleuren. De populairste kleuren zijn dan ook grijs, taupe, antraciet, zwart en wit. Deze kleuren worden letterlijk overal voor gebruikt: voor alle kastjes, stoelen, de bank, de keuken en noem maar op. Zelfs de vloer is vaak grijs of zwart. Het is dan ook niet voor niets dat er in veel moderne woningen een gietvloer ligt. Het feit dat de hoofdkleuren erg sober zijn, wil niet zeggen dat de huizen ongezellig zijn. De kleuren zijn erg chique en dankzij de accessoires die wel gekleurd kunnen zijn, wordt de woning toch een beetje opgefleurd. 

Geef een reactie