Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

Een kantoor gevuld met planten

Kantoorruimtes kunnen best snel leeg en klinisch aanvoelen. Dit komt door de grote ruimtes met, vaak, witte muren. Je lege kantoorruimte kan je heel goed wat huiselijker aan laten voelen door het plaatsen van een aantal planten. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit ook meteen verbetert wanneer je de planten in de ruimtes toevoegt. De schadelijke en vuile stofdeeltjes worden namelijk gefilterd en omgezet in zuurstof. Super handig, want een schone lucht draagt bij aan de productiviteit! Op deze manier zorgt al het groen niet alleen voor een leuke sfeer, maar heeft het ook nog eens een positief effect op de gezondheid. In deze blog zetten wij een paar kantoorplanten op een rijtje die geschikt zijn voor jouw werkplek.

Bananenplant


Een plant die bijna iedereen wel kent is de bananenplant. Het is een echte eyecatcher met zijn lange grote bladeren. Door de eenvoudige verzorging is deze plant ideaal voor in jouw kantoor. De bananenplant houdt van veel licht, dus hij kan het beste in een lichte ruimte worden geplaatst. Wanneer je hem in een zelf-watergevende bloempot zet hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Dit soort bloempot zorgt er namelijk voor dat de bananenplant genoeg water krijgt. In de zomermaanden vindt hij een beetje extra liefde wel fijn. Geef hem daarom in die periode een beetje extra voeding. In de wintermaanden is het toevoegen van voeding niet nodig.

Geldboom


De Pachira Aquatica wordt ook wel de ‘Geldboom’ genoemd. Deze plant staat bekend om zijn speciaal gevlochten stam. Hij mag bij de bananenplant in een lichte ruimte worden geplaatst, want ook deze plant is gek op daglicht. Water geven kun je het beste met de hand doen, je bent hierdoor iets meer tijd kwijt aan het verzorgen van de plant. Geef hem dan ook pas weer water als de grond opgedroogd is. Dit kan alleen als je hem handmatig bewaterd.

Geef een reactie