Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie, Interieur, Thuis, Wonen

De trends in kamerplanten 2021

Kamerplanten zijn een must in ieder interieur. Ze zorgen voor een beter leefklimaat omdat ze nu eenmaal de CO2 in de lucht gebruiken voor de groei en daar zuurstof voor teruggeven. Daarnaast zorgen planten ook voor ontspanning. Ergens in onze genen zit waarschijnlijk ook een verlangen naar die natuur waarin onze verre voorouders leefden. 

Planten kan je ook in ieder interieur plaatsen, omdat de kleuren het altijd goed doen. Je kan daarbij kiezen voor een witte plantenbak met strakke lijnen maar ook voor andere kleuren met de meest uiteenlopende vormen. De trend in kamerplanten voor 2021 is groot en makkelijk. Hieronder staan 5 voorbeelden. Daarna volgt een kamerplant die het overal goed doet, beslist een verrassing.

1. Monstera of gatenplant 

De gatenplant was en tijdje uit beeld als een ‘ouderwetse’ kamerplant. Wellicht heb jij deze grote jongen wel eens bij je (groot)ouders gezien. De plant heeft met name ruimte nodig en voldoende licht. In de volle zon hoeft de Monstera niet, de grote groene bladeren zijn met minder direct licht ook tevreden. Een makkelijke en erg dankbare plant.

2. Strelitzia Nicolai

Deze stoere plant met de donkergroene bladeren geeft meteen een exotisch tintje in je kamer. De grote bladeren hebben diverse nerven die vlak bij elkaar zitten. Hierdoor kunnen ze wel tegen een stootje. De oudere bladen krijgen soms scheurtjes bij de nerven. Ze krijgen daardoor nog een meer natuurlijke look. Strelitzia kan bloeien, maar dat gebeurt maar zelden in de huiskamer.

3. Olijfboompje 

Ook in de huiskamer kan een olijfboom het uitstekend doen. Er zijn diverse types te koop waarvan er enkele het goed doen op het balkon of het terras. Tijdens een warme zomer kan je zelfs in ons land vruchten verwachten. In de huiskamer zal dat niet snel lukken maar geeft dit boompje wel een mediterrane sfeer. Binnen heeft een olijfboompje veel zon nodig en mag de grond niet uitdrogen.

4. Kentia Palm 

Een kentia palm is een zogenaamde zuurstofplant die veel zuurstof produceert. Palmen worden vaak als mogelijke planten gezien maar dat is niet altijd het geval. Deze palm voelt zich het beste op een paar meter van het raam. De grond moet altijd vochtig zijn maar niet te nat. Wordt de kentia gelig dan geef je te veel water, groeit deze niet betekent dat watertekort.

5. Calathea

De calathea is een opvallende verschijning met allerlei streeppatronen. Deze kunnen roze of geel zijn maar ook in groentinten. Jij bepaalt dus wat het beste past bij je interieur. Deze plant komt uit het regenwoud en staat daar in de schaduw en krijgt iedere dag wel water. Als jij de bladeren mooi wilt houden, moet je dan ook voldoende water geven en een sproeibeurt is ook geen overbodige luxe.

De meest makkelijke kamerplant 

Waarschijnlijk had jij niet verwacht dat dit de orchidee zou zijn. In het oerwoud moet deze plant dagelijks een gevecht leveren om licht en water. In de huiskamer overleeft een orchidee om die reden vaak ook een slechte behandeling. Een beetje licht (niet direct) en af en toe water is vaak genoeg voor een prachtige plant. Met een kleine verandering kun je je woonkamer heel anders inrichten. Een mooie plant doet wonderen!

Geef een reactie