Blog over interieur, decoratie en wonen

Inspiratie

De kamer van je kind inrichten doe je zo!

De kinderkamer is natuurlijk de ruimte waarin jouw kind opgroeit. Waar mensen normaliter het liefst de gehele eigen kamer inrichten, is dit in de kinderkamer zeker niet het geval. Het kind heeft vaak wel enige inspraak in de inrichting van de kamer, maar de beslisser blijft in veel gevallen de ouder van het kind. Toch is het wel leuk om samen met je kind een leuke inrichting voor de kamer uit te zoeken! In deze blog geven we je enkele tips wat betreft de inrichting van de kinderkamer.

Meedenken met je kind

Om leuke spullen aan te dragen wat betreft de inrichting dien je je in te leven in de belevingswereld van jouw kind. Kinderen worden namelijk heel vrolijk van het herkennen van dingen die ze leuk vinden. Dit is bij iedereen natuurlijk het geval, maar bij kinderen nog veel meer dan bij volwassenen. Als jij bijvoorbeeld de jungle enorm mooi vindt, dan uit je dit met een exotische plant in je woonkamer. Voor een kind zal deze voorkeur veel verder gaan, bijvoorbeeld middels een dekbedovertrek met jungle dieren of behang met jungle dieren. Het is daarom belangrijk om de interesses van je kind mee te nemen in de beslissing omtrent het interieur. Als je weet dat je kind zoals gezegd de jungle enorm interessant vindt, laat hem/haar dan eens een stukje jungle behang zien! Wanneer je kind hier enorm enthousiast op reageert dan weet je dat je een goede zet hebt gedaan.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik in de kinderkamer is enorm belangrijk. Dit komt doordat kinderen vaak een stukje persoonlijkheid ontwikkelen in deze kamer. Zoals we weten roepen specifieke kleuren ook specifieke emoties op. Als je bijvoorbeeld de kamer van je kind inricht met hele donkere kleuren, dan roept dit bij een kind meer negatieve emoties op dan bij een volwassene. Probeer de kinderkamer daarom altijd in te richten met warme en lichte kleuren. Je kunt deze kleuren door de gehele kamer terug laten komen! Denk bijvoorbeeld aan een mintgroene vloerbedekking of schilderij met zacht roze details voor aan de muur.

Geef een reactie